Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει πολιτική ρελάνς μετά τις αναταράξεις που επέφερε η διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.
Τα εγκαίνια του μετρό βοήθησαν το προφίλ του να ανέβει, σχολιάζουν αναλυτές, ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει να θέλει κάτι ακόμα, ει δυνατόν, με «πατριωτική χροιά».
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βρει στο Λονδίνο. ο πρωθυπουργός έχει μεταβεί στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, όπου αναμένεται να συναντήσει τον πρωθυπουργό των Βρετανών, Κρι Στάρμερ, προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως στόχο να υπάρξει κάποιου είδους επιτυχία στο συγκεκριμένο θέμα, κάτι που αν επιτευχθεί θα επιφέρει στην Νέα Δημοκρατία τεράστια πολιτική ώθηση και θα μετρήσει, όπως εκτιμάται, στα μάτια των ψηφοφόρουν, οι οποίοι δίνουν βάρος σε τέτοια θέματα.
Από αυτή την άποψη, η συνάντηση Μητσοτάκη-Στάρμερ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!
Η πλευρά του πρωθυπουργού γνωρίζει βέβαια πως δεν είναι εύκολο να υπάρξει μεγάλη εξέλιξη σε αυτό το θέμα!
Πάρα ταύτα ελπίζουν έστω σε μία δήλωση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο στην επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα. Στην Πειραιώς επιδιώκουν να πετύχουν κάτι, το οποίο καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε. Και τότε θα έχουν ακόμα περισσότερη στήριξη, φρονούν, προκειμένου να συνεχίζουν την προώθηση των πολιτικών της νέας εποχής για την Ελλάδα.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αίθριος ο καιρός σήμερα με λίγα σύννεφα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Τοπικές βροχές το απόγευμα
- Παγκόσμιο viral το βίντεο: Ποδοσφαιριστής κλώτησε την μπάλα και έριξε…γλάρο! Του έκανε ΚΑΡΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ
- Συνεχίζουν την προέλαση οι Ρώσοι – Τι συνέβη στο Ντονμπάς
- Η Ρωσία βάζει στο στόχαστρο τον ιδρυτή του Telegram – Νέα έρευνα εις βάρος του
- Η UEFA υμνεί τον Κωνσταντίνο Καρέτσα με αποθεωτικό σχόλιο!
- Υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ για «εξωγήινους»: Άτομα εργάζονται πάνω στα απόρρητα έγγραφα, vid
- Συνελήφθησαν δύο άτομα που φέρονται να ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Σερβίας
- Βρετανία: Η βασίλισσα Καμίλα δέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό – Η ανακοίνωση του Παλατιού
- Οργή στη Ρωσία: Διανομέας απολύθηκε επειδή προφύλαξε αδέσποτο σκυλάκι από το κρύο (Vid)
- ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών μέχρι και την Παρασκευή
Κύρια Θέματα









