Θάνατος 14χρονης: Γιατί παρά τις καταδίκες ο γιατρός συνέχιζε να χειρουργεί

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απάντησε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

θάνατος της 14χρονης Γωγώς μετά από χειρουργείο για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, συγκλόνισε όλη τη χώρα για τον άδικο χαμό ενός παιδιού που οδηγήθηκε σε μία τέτοια επέμβαση εξαιτίας του μπούλινγκ που δεχόταν. Το γεγονός ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος του χειρούργου που όπως έγινε γνωστό είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για παρόμοια υπόθεση πριν από εννέα χρόνια, προκάλεσε εκτός από θλίψη και οργή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, δήλωσε πως ο εν λόγω γιατρός ναι μεν είχε αμετάκλητη καταδίκη από το Εφετείο, ωστόσο η σχετική σε βάρος του απόφαση από το 2012 δεν έχει ακόμη αποσταλεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Κοντοζαμάνη από μόνη της μια καταδικαστική απόφαση δεν είναι λόγος, αν δεν συντρέχουν κι άλλες προϋποθέσεις, για αυτόματη ανάκλησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος του ιατρού.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε:
«Ασύλληπτο και αδιανόητο. Ο υπουργός Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν απαντά στο ερώτημα αν θα έπρεπε να χειρουργεί εν έτει 2021 ο καταδικασθείς, με αμετάκλητη εφετειακή απόφαση, γιατρός που χειρούργησε την αδικοχαμένη Γωγώ. Μένω άναυδος. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω την απάντηση ενός υπουργού που χωρίς να ορρωδεί, χωρίς να ντρέπεται, ανακοινώνει στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι η αμετάκλητη δικαστική απόφαση σε βάρος του γιατρού το 2012 δεν έχει ακόμη αποσταλεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης εν έτει 2021.

Το τείχος της ανοσίας του κυνισμού με ξεπερνά. Αδυνατώ να συλλάβω την απάντηση του Υπουργού ως σοβαρού εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας. Θλίβομαι και απολογούμαι στους γονείς γι’ αυτήν την απάντηση του Υπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι συγκλονιστική η ομολογία του κ.Κοντοζαμάνη ότι έπρεπε να κατατεθεί η ερώτησή μου για το τραγικό γεγονός του θανάτου της 14χρονης Γωγώς για να ασχοληθεί το Υπουργείο Υγείας με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Για άλλες δύο περιπτώσεις είχε καταδικαστεί ο γιατρός
Άλλες δύο περιπτώσεις θανάτου με εμπλοκή δική του φέρεται να έχει ο γιατρός στον οποίο καταλογίζεται ιατρικό λάθος για το θάνατο της 14χρονης κόρης ιερέα. Συγκεκριμένα, το 2012 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 χρόνων με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όταν σε δική του επέμβαση δακτυλίου μια 41χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Ο ίδιος γιατρός έχει παραπεμφθεί σε δίκη και για το θάνατο ενός 24χρονου από την Καβάλα πάλι μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, με τα ερωτήματα.

tanea/ photo pexels

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί