Θα χρεώσουν και την κατάρρευση της οικονομίας στους ανεμβολίαστους;

Δέκτες έμμεσων απειλών έχουν γίνει αυτές τις μέρες οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

Ειδικοί και κυβερνώντες έχουν επιδοθεί σε μία συνεχή προσπάθεια να «πείσουν» τους εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα παρουσιάζοντας τον «κίνδυνο» ενός 4ου κύματος το φθινόπωρο.

Μάλιστα βλέποντας τους αριθμούς των εμβολιασμών στις αρχές του καλοκαιριού να μην είναι οι προσδωκόμενοι ιδίως τις μεγάλες ηλικίες, τα όποια «επιχείρηματα» έχουν μεταφερθεί στο πεδίο της οικονομίας.

Πρώτος έκανε την αρχή ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με μπαράζ δηλώσεων την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε για ένα 4ο κύμα κορωνοϊού που θα αποτελεί καταστροφή για τη χώρα μας.

Αιτία θα αποτελούν (ποιοί άλλοι;;;) οι ανεμβολίαστοι:

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εάν δεν επιτύχουμε την συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί και είναι κρίμα να γίνει αυτό, ενώ βγαίνουμε από την κρίση και έχουμε μπροστά μας λαμπρά χρόνια για την οικονομία. Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, οι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους… να αφήσουμε αυτό να γίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μία άποψη, εμένα με ξεπερνά.

Μας έχουν ενημερώσει οι επιστήμονες ότι εάν δεν φθάσουμε το τείχος ανοσίας, ανεβάζουν τα όρια τώρα, και για αυτό πρέπει το 75-80% του πληθυσμού να εμβολιαστεί μέχρι τον χειμώνα, αλλιώς κινδυνεύουμε να μιλάμε πάλι τον χειμώνα για τα μέτρα που θα πάρουμε για τις κλειστές επιχειρήσεις. Ο λόγος που κάνουμε το εμβόλιο δεν είναι μόνο προσωπικός. Είναι και εθνικός και συλλογικός και κοινωνικός».

Σειρά είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα ενισχυθεί από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ωστόσο δεν στάθηκε μόνο εκεί.

Στην ερώτηση αν το κράτος θα έχει τα χρήματα να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους το φθινόπωρο, αν εμφανισθεί 4ο κύμα της πανδημίας, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος.

«Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης .

Πιέσεις περί 4ου κύματος υπάρχουν και από τους λεγόμενους “ειδικούς”.

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού πρέπει να συνδυάζεται με την εξασφάλιση ότι δε θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία».

Τα παραπάνω είχε δηλώσει προ ημερών στον ΣΚΑΙ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφερόμενος στο πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα να γλιτώσει ένα νέο κύμα κορωνοϊού που θα προερχόταν από τους ανεμβολίαστους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί