Έκανε, ειδικότερα, λόγο για «μεγάλη ανησυχία και φόβο που αισθανθήκαμε, όσοι καταλαβαίναμε από την εξέλιξη», συγκεκριμένα, «αισθανόμασταν όλοι ότι κάποιος θέλει να μάθει να κυβερνάει στου κασίδη το κεφάλι».
Συνεχίζοντας τον απολογισμό εκείνης της περιόδου, ο Θ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι «για πρώτη φορά απειλήθηκε η ένταξη της χώρας στη Ευρωπαϊκή Ένωση, (απειλήθηκε) η δημοκρατική ομαλότητα». Ταυτοχρόνως εκτίμησε ότι ο πρ. πρωθυπουργός «θέλει να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το βιβλίο, με στόχο να το διαβάσουν όσο γίνεται περισσότεροι, και κυρίως να ξαναγράψει την Ιστορία». Σε κάθε περίπτωση, διεμήνυσε, «εμείς τίποτε δεν φοβόμαστε, εμείς προχωράμε τη δουλειά μας».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, «η μνήμη είναι νωπή» και «παρά τα προβλήματα -και υπάρχουν αρκετά- η χώρα έχει αλλάξει πίστα». Όμως, προσέθεσε, «δεν υπάρχουν περιθώρια να γυρίσουμε στο παρελθόν, βλέπουμε τι γίνεται στον περίγυρό μας και διεθνώς». Και, εν τέλει, ο πρ. πρωθυπουργός ήταν «ένας άνθρωπος που έπαιρνε κάποιες επιπόλαιες αποφάσεις ή και επί σκοπό, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες». Ωστόσο, κατέληξε, κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.
Στη συνέχεια, η συνέντευξη περιστράφηκε στα προβλήματα των κτηνοτρόφων: με δεδομένο ότι «η ευλογιά έχει οδηγήσει στη θανάτωση 400.000 ζώων», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε σε ένα πρόσθετο, ειδικό σχήμα στήριξης προς τους κτηνοτρόφους για τη στήριξη του εισοδήματός τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, ο στόχος είναι να δοθούν τα χρήματα μέσα στο έτος.
Ταυτόχρονα, την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή της βασικής ενίσχυσης για το 2025, πρώτα η προκαταβολή και μετά η εκκαθάριση ως το τέλος του έτους, ανέφερε ο υφυπουργός επισημαίνοντας συγχρόνως τον ανοιχτό δίαυλο που έχουν διαρκώς οι αγρότες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο θέμα του Κοινοτικού Προϋπολογισμού υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι πόροι Συνοχής για την ελληνική περιφέρεια και για τις απαραίτητες επενδύσεις. Είναι σημαντικό να μείνουν αδιατάρακτα τα σχετικά ποσά, τόνισε.
Για το πρόβλημα της ακρίβειας, τέλος, διαβεβαίωσε πως «είναι στην προμετωπίδα των πολιτικών μας». Πρόβλημα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μέσω της αύξηση εισοδήματος, κατά συνέπεια και μέσω της μείωσης της φορολογίας. Αντιθέτως, τυχόν μείωση του ΦΠΑ δεν θα έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα, κατέληξε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας από το ΕΕΑ και τον Δήμο Αθηναίων στις 22/2
- Χρ. Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία λόγω «Daniel» και «Elias»
- Ο Γκουτέρες χαιρετίζει την επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν
- Τραμ: Τροποποιούνται τα δρομολόγια το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου λόγω έργων
- Βρετανία: Έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια στο πλαίσιο ερευνών των σχέσεων του Πίτερ Μάντελσον με τον Έπσταϊν
- Γ. Στουρνάρας: Δεν επηρεάζει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής η ανατίμηση του ευρώ
- Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε το Πεκίνο ότι διεξήγαγε μυστικές πυρηνικές δοκιμές
- Ινδία: Στους 23 οι νεκροί από την έκρηξη σε παράνομο ανθρακωρυχείο της Μεγαλάγια
- Η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν να “συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους”, σύμφωνα με το Ιράν
- Εκτός λογικής η Ευρωπαϊκή Ένωση! 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΗΜΑΣ
ΤΡΑΜ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΥΛΟΓΙΑ
HELLENIC TRAIN
ΕΥΛΟΓΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ









