Τεράστιο πλήγμα στην Ελλάδα λόγω του ιού της Κίνας

Άσχημη εξέλιξη για την χώρα μας...

«Την τάξης του 60-70% είναι μέχρι στιγμής οι ακυρώσεις από την Κίνα για ταξίδια στην Ελλάδα».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο επανεξέτασης της απευθείας πτήσης μεταξύ Αθήνας και Σανγκάης.

«Είναι πιο σημαντικό από την όποια ακύρωση συμβαίνει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας να προβάλλει μια εικόνα ασφάλειας, ότι πράγματι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι ικανά να μας προστατέψουν», τονίζει ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε σχέση με την ζημία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν ο κ. Θεοχάρης σημειώνει αφενός ότι ο στόχος για 500.000 τουρίστες έχει τεθεί για το 2021, οπότε υπάρχει χρόνος, και αφετέρου ότι μέρος της ζημίας θα αντισταθμιστεί από την αλλαγή προορισμού για πολλούς Ευρωπαίους που επέλεγαν την Ασία.

Για την επόμενη χρονιά ορίζεται ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου τουρισμού να φτάσουμε τους 500.000 κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην ΕΡΤ.

«Ο στόχος για να φτάσουμε στους 500.000 Κινέζους τουρίστες, αφορά στην επόμενη χρονιά, στο 2021, επομένως υπάρχει ακόμα χρονικό διάστημα. Η χώρα μας πέρσι δέχτηκε 31.350.000 τουρίστες, αφήνοντας στην άκρη τα 5,5 εκατομμύρια επιβατών της κρουαζιέρας.»

«Από αυτά τα 31.350.000 τουρίστες, οι 200.000 ήταν Κινέζοι, πρόκειται δηλαδή για ένα μικρό μέγεθος. Μιλάμε λοιπόν, για μία καθυστέρηση στην ανάπτυξη μιας αγοράς που ακόμα ‘ανοίγει’, οπότε δεν επηρεάζει τόσο αρνητικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν», ανέφερε.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...