• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τεράστια αναγνώριση για τα ελληνικά γράμματα: Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη

Τεράστια αναγνώριση για τα ελληνικά γράμματα: Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του «Νίκη» - Συγχαρητήρια από Πιερρακάκη και Βενιζέλο

Μία τεράστια αναγνώριση για τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική συγγραφική δημιουργία, αποτελεί η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη, για το βιβλίο του με τίτλο «Νίκη».

Ο συγγραφέας ανέφερε σε ανάρτησή του το εξής:
«Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στη ”Νίκη” είναι μια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα μας μπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσμο. Την ώρα της μεγάλης αυτής δικαίωσης και χαράς, σκέφτομαι τη μάνα μου και τον πατέρα μου που αποτέλεσαν την πρώτη έμπνευση για τη ”Νίκη”. Σκέφτομαι τους δασκάλους που μού έδωσαν τα φώτα. Σκέφτομαι τους αναγνώστες που με στηρίζουν σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα. Ευχαριστώ την εκδότριά μου Άννα Πατάκη, που με εμψυχώνει με αδελφική αγάπη. Αγκαλιάζω τα πιο δικά μου πρόσωπα. Στέλνω ένα μεγάλο φιλί στους συνομήλικους της κόρης μου νέους αναγνώστες, μέσα από τους οποίους θα βγουν οι νέοι μας συγγραφείς. Ευχαριστώ πολύ!».

Πιερρακάκης: Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Χρήστο Χωμενίδη για τη διάκρισή του αυτή.

«Η ”Νίκη” του Χρήστου Χωμενίδη είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και συμφιλιωτικό μυθιστόρημα. Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος αποτελεί μέγιστη αναγνώριση για έναν πραγματικά σπουδαίο συγγραφέα. Πολλά συγχαρητήρια, του αξίζουν ολόθερμα!», έγραψε ο κ. Πιερρακάκης.

Ευ. Βενιζέλος: Τιμά τα ελληνικά γράμματα
Επίσης, δήλωση για την απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο Χρήστος Χωμενίδης μας προσφέρει σήμερα τη μεγάλη χαρά της απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στη ”Νίκη” του. Θερμά συγχαρητήρια! Το άξιζε. Τιμά τα ελληνικά γράμματα. Η μεγάλη κοινότητα των αναγνωστών του βιβλίου ξέρει πόσα πολλά σημαίνει η νίκη της ”Νίκης”. Είμαι δε σίγουρος ότι ο Χρήστος Χωμενίδης προσλαμβάνει τη βράβευση αυτή όχι ως επιβεβαίωση αλλά ως πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του σε διεθνές επίπεδο. Ως έμπνευση», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

L&O /Photo fb screenshot

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.