Ο ΣΥΡΙΖΑ και μικρότερα κόμματα προσπαθούν να φέρουν τα Τεμπη στην συζήτηση της Βουλής, με πολλούς να εκτιμούν πως θα πρόκειται για μία ακόμα διαδικασία, η οποία δεν θα πλήξει το προφίλ της κυβέρνησης και δεν θα αντιπροσωπεύει τις διαδηλώσεις της Κυριακής σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, αναρτώντας μεταξύ άλλων στο X:
«Οφείλουμε να αμφισβητήσουμε έμπρακτα την αλαζονεία του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Και οφείλουμε να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, φτάνοντας μέχρι και την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση της συγκάλυψης».
Το ΚΚΕ ανήρτησε στο X: «Αίτημα για την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Βουλή (άρθρο 143 παρ.2 ΚτΒ) για το ζήτημα του εγκλήματος των Τεμπών και τις ευθύνες συγκάλυψής του κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας».
Αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών κατέθεσε επισήμως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια ο Σωκράτης Φάμελλος επικοινώνησε με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Αλέξη Χαρίτση και Ζωή Κωνσταντοπούλου για να συντονίσουν τις ενέργειες τους.
Αυτό που διαφαίνεται όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι πως δεν υπάρχει ακόμα ισχυρή αντιπολίτευση και δη σημαντική ηγετική φυσιογνωμία, η οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει το όποιο θέμα εις βάρος της κυβέρνησης, αναφορικά με τα κόμματα εντός και εκτός βουλής.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φοβούνται για τον χειμώνα που έρχεται στην Ουκρανία – Τι ανακοινώθηκε για την Τρίτη
- Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε βιοτεχνία ενδυμάτων
- Ρωσία/Συρία: Στην Μόσχα θα μεταβεί την Τετάρτη ο αλ Σάρα
- Γάμος με ένα… κλικ! Στο Άμπου Ντάμπι τα ζευγάρια θα παντρεύονται μέσω εφαρμογής στο κινητό
- Γάζα: Έξι νεκροί σε δύο επεισόδια στη Σουτζάια και το Χαν Γιουνίς
- Χόλιγουντ: Η Ναόμι Γουότς απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας
- Τελικά τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Θα χτυπήσουν μέσα στην Ρωσία;
- Μόνο το 11% των εργαζομένων παγκοσμίως είναι έτοιμοι για το μέλλον – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
- Πλεύρης: Τι δήλωσε από το Λουξεμβούργο για τους αλλοδαπούς που φτάνουν στην Ελλάδα από Β. Αφρική
- Θεσ/νίκη: Καταδίκη ογκολόγου για «φακελάκι» – Κατηγορείται για σωρεία περιπτώσεων χρηματισμού και απάτης