Δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία σε όλη τη χώρα λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τη συμπλήρωσε 2 ετών από την τραγωδία των Τεμπών, όπου έχασαν την ζωή τους 57 άτομα, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Ναυτική οικογένεια “γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι είναι ζωτικής σημασίας η τήρηση των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας και επίσης ότι όταν αυτά παραβιάζονται, τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι ανάλογα με τα Τέμπη ή στις θαλάσσιες μεταφορές ναυάγια και ειδικά τα τελευταία χρόνια όπως παρατηρούνται αρκετές πυρκαγιές στα πλοία, μετρώντας πολλά θύματα.”
Η ΠΝΟ τονίζει εξάλλου ότι οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της δύναμής της, στον απόηχο των συνεπειών του τραγικού συμβάντος των Τεμπών αλλά και των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό, από κοινού συμφώνησαν και δεσμεύθηκαν ότι, όπου παραβιάζεται η κείμενη νομοθεσία στις θαλάσσιες μεταφορές, θα γίνεται άμεση παρέμβαση για την τήρηση αυτής και αποκατάστασή της.
Η κινητοποίηση αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα πραγματοποιηθεί από την 28η Φεβρουαρίου 2025 από 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









