• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τέλος η φετινή ΔΕΘ – Όλα τα μέτρα για πτήσεις, νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος η φετινή ΔΕΘ – Όλα τα μέτρα για πτήσεις, νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την πανδημία του κορωνοϊού να απειλεί με νέα έξαρση την Ελλάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Δευτέρα σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων, τη ματαίωση της φετινής ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε τα εξής:

  • Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Αντί αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία του, που όμως αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου σε περιορισμένο ακροατήριο.
  • Από τη Δευτέρα 17/08, καθίσταται υποχρεωτική για την είσοδο στην Ελλάδα, η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, με την προϋπόθεση να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για τους εισερχόμενους από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.
  • Παράλληλα, από την παραπάνω ημερομηνία, καθίσταται επίσης υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Από το εν λόγω μέτρο δεν εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ θα έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από την Κυριακή 16/08 θα μπει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, με το όριο να τοποθετείται στα 750 άτομα την ημέρα.
  • Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, συμπεριλαμβανομένων των συναυλιών και των θεατρικών παραστάσεων.
  • Από τις 11 μέχρι τις 23/08 θα απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τις ώρες 00:00 μέχρι τις 07:00 στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ χθες το απόγευμα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού ανέρχεται στα 126, τα 10 από τα οποία εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ακόμα ένας θάνατος και έτσι ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 213. 


photo eurokinissi