Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας: Η δάδα άναψε με εφεδρική φλόγα λόγω συννεφιάς

Ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιακή Φλόγα

Η δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 άναψε σήμερα ( 16/4-12:15) στο λίκνο του Ολυμπισμού , σηματοδοτώντας την τελική ευθεία της επταετούς προετοιμασίας για την έναρξη των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Η Πρωθιέρεια Ελληνίδα ηθοποιός Μαίρη Μίνα, άναψε τη δάδα χρησιμοποιώντας εφεδρική φλόγα αντί για παραβολικό καθρέφτη που χρησιμοποιείται συνήθως, λόγω συννεφιάς, για την έναρξη μιας Λαμπαδηδρομίας σε Ελλάδα και Γαλλία.

«Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες βλέπουμε περισσότερο από ποτέ μια δύναμη έμπνευσης για όλους εμάς και για τις μελλοντικές γενιές, ενώ ο κόσμος κλονίζεται από κρίσεις», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, Τόνι Εστανγκέ, ο οποίος μιλώντας-στο RFI- από την Αρχαία Ολυμπία, επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι η διοργάνωση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα είναι το «κύριο σχέδιο» και «πολύ πιθανό», σημειώνοντας ότι «ταυτόχρονα, εξετάζουμε όλα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να προσαρμοστούμε στο πλαίσιο, γιατί είναι δική μας ευθύνη. Ανάλογα με την κατάσταση και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, θα προσαρμόσουμε το έργο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί