• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τελειώνουν» την Θεσσαλονίκη! Δεν θέλουν να ανοίξουν ούτε την ερχόμενη Δευτέρα το λιανεμπόριο

«Τελειώνουν» την Θεσσαλονίκη! Δεν θέλουν να ανοίξουν ούτε την ερχόμενη Δευτέρα το λιανεμπόριο

Ίδια η μοίρα για Πάτρα-Κοζάνη...

Κλειστό το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, με τους επιχειρηματίες να ζητούν τις δουλειές τους πίσω.

Σήμερα, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει, υποτίθεται, στην καθιερωμένη συνεδρίασή της την επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να καταλήξει σε… αποφάσεις, τις οποίες θα μεταφέρει στην κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδεται, μέχρι στιγμής, φαντάζει δύσκολο να δοθεί πράσινο φως για την επεναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Ωστόσο, εάν κριθεί πως τα self tests μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς εκτός της εκπαίδευσης και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, τότε σε συνδυασμό με την όποια βελτίωση εμφανιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως να είναι εφικτό το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη να επαναλειτουργήσει στις 19 Απριλίου.

Εάν και εφόσον συμβεί αυτό, τότε το πλαίσιο θα είναι ίδιο με αυτό που ισχύει στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, δηλαδή με χρήση του 13032, click away και click in shop.

«ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»

Επίσης, το βάρος πέφτει στο κατά πόσο θα μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν το περιβόητο «Πάσχα στο χωριό», καθώς και στο ενδεχόμενο να απελευθερωθούν πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα δεδομένα προς το παρόν δεν αφήνουν περιθώρια για προβλέψεις και όπως έχουν πολλάκις πει τα κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι της παρούσης να γίνει μία τέτοια συζήτηση. Τον δρόμο πάντως τον έδειξε ο πρωθυπουργός ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξή του στο STAR ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να προκαταβάλει τις αποφάσεις των επιστημόνων και όλα θα κριθούν βάσει των διαθέσιμων επιδημιολογικών εβδομάδων το επόμενο διάστημα.