Η συγκεκριμένη δόνηση σημειώθηκε έξω από τη Ναύπακτο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και με εστιακό βάθος στα 12,7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Ακολούθησαν ασθενέστεροι μετασεισμοί μεγέθους 2,8 έως 3,5 Ρίχτερ, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα ο οποίος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, «η δόνηση των 4,5 Ρίχτερ εντάσσεται στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας της περιοχής ενώ παρόμοιες μικροσεισμικές εξάρσεις και σμηνοσειρές έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Από τις μέχρι τώρα σεισμικές δονήσεις.
Η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ και η περιοχή είναι γνωστή για την υψηλή σεισμική δραστηριότητα και παρακολουθείτε ενόργανα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο».
Πηγή: Protothema
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









