Τα σύνορα ανοίγουν για τους τουρίστες με τεστ που διαθέτουν έξυπνα “barcode” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τις «πύλες» της για ταξιδιώτες από διεθνείς προορισμούς και χώρες εκτός ΕΕ από την 1η Ιουλίου, με στοχευμένους ελέγχους σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, βάσει ενός ειδικού λογισμικού. Το λογισμικό θα υπολογίζει ποιοι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να είναι φορείς του κορωνοϊού. Την Τετάρτη θα έχουμε διεθνείς αφίξεις […]

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τις «πύλες» της για ταξιδιώτες από διεθνείς προορισμούς και χώρες εκτός ΕΕ από την 1η Ιουλίου, με στοχευμένους ελέγχους σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, βάσει ενός ειδικού λογισμικού.

Το λογισμικό θα υπολογίζει ποιοι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να είναι φορείς του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη θα έχουμε διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Θα επιτρέπεται και ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα Ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία και σε επόμενο διάστημα ενδεχομένως να αρχίσει και η κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑϊ, όπως είπε ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Παρασκευής «με αυτόν τον αλγόριθμο θεωρείται ότι η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων θα μπορέσουν τελικά να ανιχνευθούν με αυτή τη διαδικασία.»

Έως και 48 ώρες πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα οι ταξιδιώτες υποχρεωτικά θα συμπληρώνουν στον υπολογιστή ή μέσω εφαρμογής στο κινητό μία φόρμα με τα στοιχεία τους και δεδομένα όπως για παράδειγμα τη χώρα προέλευσής τους, από ποιες άλλες χώρες πέρασαν, που βρίσκονταν το τελευταίο 15ήμερο.

Οι πληροφορίες αυτές θα συγκεντρώνονται σε μία βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode, βάσει του οποίου οι αρχές εδώ στην Ελλάδα θα γνωρίζουν με την άφιξη του εάν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι.

«Τα τεστ ανά πύλη εισόδου θα μοιράζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που θα εκτιμάται ανά επιβάτη. Για παράδειγμα εάν έχουμε 1000 τεστ την ημέρα για το Ελευθέριος Βενιζέλος για το αεροδρόμιο τα 1000 αυτά τεστ θα γίνονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η δυνατότητα ανίχνευσης των θετικών των κρουσμάτων ανά ημέρα και ανά πύλη εισόδου.», είπε ο κ. Παρασκευής.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί