Τα νεότερα για τα κρούσματα που βρέθηκαν στη Βουλή

vouli
Δύο θετικά κρούσματα για κορωνοϊό διαπιστώθηκαν σε εργαζομένους στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι διατηρούν οικογενειακή σχέση, σε κτήριο εκτός του κεντρικού Μεγάρου και ο ένας εκ των οποίων ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Κοινοβουλίου που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους οι έλεγχοι έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο και πιθανολογείται ότι η επιμόλυνση τους έγινε σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες εννέα χαμηλού κινδύνου επαφές. Όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.

Σε όλες τις επαφές διενεργήθηκε rapid test αντιγόνου για νέο κορωνοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους.

Διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα. Στη Βουλή ήδη λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα και δεν προβλέπεται να ληφθούν περισσότερα.

με πληροφορίες ert/ photo eurokinissi