• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα ΕΞΩΤΙΚΑ νησάκια της Χαλκιδικής – Πόσοι τα γνωρίζουν; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ΕΞΩΤΙΚΑ νησάκια της Χαλκιδικής – Πόσοι τα γνωρίζουν; (ΒΙΝΤΕΟ)

nhsakia xalkidikh
Μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό:

Αμμουλιανή

Στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Αγίου Όρους, βρίσκεται καλά κρυμμένος ένας μικρός παράδεισος: η Αμμουλιανή.

Η Αμμουλιανή Χαλκιδικής είναι ένα μικρό νησί, μια πράσινη σταγόνα, στον κόλπο του Αγίου Όρους. Ένας μικρός παράδεισος που τον συνθέτουν ακρογιαλιές με κατάλευκη άμμο, θάλασσες με διαυγή καταγάλανα νερά, ήρεμοι, παραδοσιακοί και χαλαρωτικοί ρυθμοί ζωής. Περιτριγυρισμένη από μια ιστορία αιώνων προσφέρει επιπλέον στον επισκέπτη πολλές επιλογές για ενδιαφέρουσες εκδρομές.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας για τον μαγευτικό αυτόν τόπο και σίγουρα θα τον ερωτευτείτε. Άλλωστε σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη και μόνο 2 ναυτικών μιλίων από την απέναντι ακτή, την Τρυπητή,  είναι εύκολα και οικονομικά προσβάσιμη μέσω φέριμποτ.

 

Δρένια

Τα νησάκια Δρένια βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή και η απόσταση τους είναι γύρω στα 2 ναυτικά μίλια. Στα 6 αυτά νησάκια θα βρείτε πανέμορφες  αμμώδες παραλίες με αβαθή κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν έντονα μαγευτικό νησιωτικό τοπίο.

Εδώ θα βρείτε πανέμορφες αβαθείς και αμμώδεις παραλίες, αλλά και απόκρημνες βραχώδεις ακτές, από που φαίνεται στο βάθος το Άγιο Όρος. Στο μεγαλύτερο νησί υπάρχει μπαρ και ταβέρνα και η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες. Στα υπόλοιπα νησάκια δεν υπάρχει καμία υποδομή.

Τα Δρένια μπορείτε να επισκεφτείτε με δικό σας σκάφος ή με καραβάκια από την Αμμουλιανή ή το λιμάνι της Ουρανούπολης.

Διάπορος

Απέναντι από τη διάσημη παραλία Βουρβουρού στη Σιθωνία, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, βρίσκεται ο Διάπορος, ένα εξωτικό νησάκι

Ο Διάπορος ανήκει σε νησιώτικο σύμπλεγμα μαζί με τα μικρότερα νησάκια Καλογριά, Αμπελίτσι, Καλαμονήσια, Πρασονήσι, Περιστέρι και Άγιος Ισίδωρος.

Είναι απέναντι από τη Βουρβουρού, μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας. Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων, ενώ καλύπτεται από πευκόδασος που το κάνει πραγματικό παράδεισο. Για να φτάσετε εκεί, θα νοικιάσετε σκαφάκι ή θα ζητήσετε από κάποιον ψαρά της περιοχής να σας πάει.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •