Το άνοιγμα και των δημοτικών σχολείων εξετάζει η κυβέρνηση με τα δύο σενάρια να είναι η επιστροφή την 1η Ιουνίου ή η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι αναμένουν το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, παρέπεμψε σε δήλωση του Πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 ημέρες από το άνοιγμα της αγοράς και της επιστροφής της τρίτης λυκείου στα σχολεία στις 11 Μαΐου, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Την ίδια μέρα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στο τι προβλέπεται για το Δημοτικό, απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. Ωστόσο ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού».
Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Έχουμε θετικά δείγματα. Αν συνεχίσουν τα δείγματα αυτά, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία», είπε ο κ. Γώγος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και θα ανακοινωθούν αμέσως, ώστε οι μαθητές να βρεθούν ξανά στις τάξεις, μετά από απουσία μεγαλύτερη των δύο μηνών, αφού τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στις 10 Μαρτίου.
Πάντως,οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Φυσικών στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων κατά το σχολικό έτος 2019-2020, για αξιοποίηση σε πιθανή περιορισμένης διάρκειας διδασκαλία πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.
(ethnos – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης