• Αρχική
  • Άρθρα
  • SZ για τουρισμό: «Πράσινο» Βερολίνου σε χώρες όπως η Ελλάδα – «Κόκκινο» στην Τουρκία

SZ για τουρισμό: «Πράσινο» Βερολίνου σε χώρες όπως η Ελλάδα – «Κόκκινο» στην Τουρκία

hotel pexels 1
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στα μέτρα του Βερολίνου, τα οποία ξεκλειδώνουν τις διακοπές και στην Ελλάδα.

Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 18 χώρες της ΕΕ, που η Γερμανία άναψε «πράσινο φως» ώστε οι πολίτες της να επιστρέφουν στη χώρα τους, χωρίς καραντίνα, αλλά απλά με αρνητικό τεστ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο της με τίτλο «Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές». Αντίθετα Γερμανοί, που επιστρέφουν από Τουρκία, και Κύπρο θα έχουν καραντίνα 10 ημέρων.

«Λίγες μέρες πριν τις σχολικές διακοπές της Πεντηκοστής η γερμανική κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς για τα ταξίδια. Από χθες όσοι τουρίστες επιστρέφουν από συγκεκριμένες χώρες αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα που εξακολουθεί να ισχύει. Όσοι μάλιστα έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό ή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου απολαμβάνουν ακόμα περισσότερες ελευθερίες» γράφει αρχικά, σύμφωνα με την DW.

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει: «Ένα αρνητικό τεστ αρκεί για να επιστρέψεις στη Γερμανία από χώρες με λιγότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ανάμεσά τους 18 από τις χώρες της ΕΕ, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Αυστρία. Δεκαήμερη καραντίνα εξακολουθεί να ισχύει για όσους επιστρέφουν από τη Τουρκία, τη Κύπρο, την Αίγυπτο και την Τυνησία διότι αυτές θεωρούνται ακόμα χώρες υψηλού ρίσκου.

Σε άλλο άρθρο με τίτλο «Πού είναι εφικτές διακοπές» η SZ γράφει: «Η Ελλάδα έχει καταργήσει ήδη την υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες, η Ιταλία ακολουθεί στις 15 Μαΐου και η Αυστρία στις 19 του μηνός. Ως εισιτήριο αρκεί ένα αρνητικό τεστ. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι ανάρρωσαν από το κορονοϊό, καθώς και τα μικρά παιδιά».

SZ/ imerisia/ photo pexels