Όλοι χρειάζεται να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αντιμετωπιστεί η ευλογιά των αιγοπροβάτων, όπως έγινε και με την πανώλη, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με εκπροσώπους κτηνοτροφικών Ενώσεων, Συλλόγων και Συνεταιρισμών από όλη τη χώρα.
«Προσβλέπω στη συνδρομή σας και στη συνεργασία σας», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, γιατί, όπως είπε, ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος από το να περιορίσουμε τις επιπτώσεις στο ζωικό μας κεφάλαιο.
Επιπλέον, o υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη αποζημίωση 250 ευρώ για τα καθαρόαιμα και 220 ευρώ για τα ημίαιμα αιγοπρόβατα ενώ μίλησε και για τη δωρεάν αναπλήρωση του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου, κατά τα πρότυπα του Μέτρου 5.2 για τη Θεσσαλία.
Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές, επισήμανε ότι εξετάζεται ο τρόπος μιας και υπάρχουν περιοχές, όπως αυτές του Τυρνάβου στη Θεσσαλία, που είναι «κλειστές» από τις 11 Ιουλίου 2024, ενώ έγινε συζήτηση για τους λόγους που δεν προκρίθηκε η λύση του εμβολιασμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και τις εξαγωγές προς τρίτες χώρες, την υποστελέχωση της περιφέρειας σε κτηνιάτρους, το χωροταξικό και τις χρήσεις γης, τις εξισωτικές ενισχύσεις καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων που έχουν σχέση με τη στήριξη της κτηνοτροφίας, αλλά και την προστασία των υδάτινων πόρων.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο γενικός διευθυντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και εκπρόσωποι από την ΕΘΕΑΣ και δεκαπέντε Ενώσεις, Συνεταιρισμούς και Συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ









