Χθες καταγράφηκε η διαφοροποίηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος κατέθεσε διαφορετική πρόταση από της Επιτροπής Θέσεων για το θέμα της επανάκτησης της ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας από το Δημόσιο, αλλά και δημόσιων υποδομών όπως τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.
Την πρόταση της Επιτροπή Θέσεων στήριξε και ο Νίκος Παππάς ο οποίος υποστήριξε ότι το σημαντικό είναι ο έλεγχος του δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα και όχι κατ’ ανάγκη η ιδιοκτησία της πλειοψηφίας των μετοχών. Συμβιβασμός προέκυψε για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Διαφορετική θέση εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης και για το θέμα των συνεργασιών των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ασκώντας κριτική στα κόμματα του χώρου, ενώ επιτέθηκε στον Διονύση Τεμπονέρα που άσκησε κριτική για την περίοδο Κασσελάκη.
Συνολική διαφωνία κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε επαρκής διάλογος πριν το Συνέδριο και πρόσθεσε ότι οι θέσεις που θα ψηφιστούν θα πρέπει να τεθούν για έναν νέο κύκλο διαβουλεύσεων στο εσωτερικό του κόμματος.
Στον Χρήστος Σπίρτζη απάντησε συνολικά ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το Συνέδριο δεν θα αυτοαναιρεθεί. Αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του Χρήστου Σπίρτζη και του Παύλου Πολάκη για το θέμα των επαγγελματικών στελεχών.
Ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε τροπολογία στο καταστατικό που να καθιστά ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επαγγελματικού στελέχους και του μέλους των καθοδηγητικών οργάνων. Ο Παύλος Πολάκης τον κατηγόρησε για «άκρατο λαϊκισμό» υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σύγχρονο κόμμα δίχως επαγγελματικά στελέχη.
Χαμηλής έντασης διαφωνία υπάρχει γύρω από το θέμα της κατάργησης των τάσεων που προτείνει η ηγεσία του κόμματος -ώστε να μην υπάρχουν κόμματα μέσα στο κόμμα- και την αντικατάσταση τους από ρεύματα ιδεών κατά αντικείμενο. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10:00 με ομιλίες συνέδρων, και εκτιμάται, με βάση το πρόγραμμα, ότι θα ολοκληρωθεί στις 17:00 με τις ψηφοφορίες για το κείμενο θέσεων και το καταστατικό, αν και αναμένεται να υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις από κορυφαία στελέχη.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
- Δείτε τι φέρνουν αφού φρόντισαν να «μαντρώσουν» τους πάντες στα social media
- Ν. Δένδιας: Στηρίζουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που φέρουν με υπερηφάνεια το εθνόσημο
- Χαοτικό βίντεο με καλοριφέρ στη Νέα Υόρκη να εκτοξεύει βραστό νερό γίνεται viral
- Ουκρανός Ολυμπιονίκης αποκλείστηκε επειδή φόρεσε κράνος…με νεκρούς συμπατριώτες του
- Ζαχάροβα για Ζελένσκι: Είναι ένας ψυχικά άρρωστος άνθρωπος
- Ανησυχητική η αύξηση των περιστατικών βίας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Φεβρουαρίου
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









