ΣΥΡΙΖΑ – Γιαννούλης: Με «καπέλο» πάνω από 150% οι τιμές από τον κτηνοτρόφο στο ράφι

Ανακοίνωση Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Γιαννούλης βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Με «καπέλο» πάνω από 150% οι τιμές από τον κτηνοτρόφο στο ράφι

«Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα αισχροκέρδειας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά γάλακτος, όπου ενώ οι παραγωγοί πωλούν το 2024 σε φθηνότερες τιμές από το 2023, το γάλα στο ράφι καταλήγει ακριβότερο.

Ενδεικτικά το κατσικίσιο γάλα πωλείται από τους κτηνοτρόφους 1,10 και στο ράφι ο καταναλωτής πληρώνει 2,80. Αντίστοιχα το πρόβειο πωλείται 1,60 και η τιμή του στο ράφι 3,00.

Διανύουμε τον 30 μήνα ανατιμήσεων στα προϊόντα διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εμφανίζεται ανίκανη να αντιμετωπίσει ακρίβεια και αισχροκέρδεια, που έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά.

Τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας της ΓΕΣΒΕΕ ήρθαν απλώς να επιβεβαιώσουν τη σκληρή πραγματικότητα. 6 στα 10 νοικοκυριά, ποσοστό 60,7%, δηλώνουν πως το μηνιαίο εισόδημα εξατμίζεται τις πρώτες 19 ημέρες του μήνα.

Απέναντι σε μία άβουλη και ανεύθυνη κυβέρνηση, που υποβοηθά με τη στάση της την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια, καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη, απολύτως κοστολογημένη πρόταση για την ακρίβεια, με συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί