ΣΥΡΙΖΑ για αγορά ενέργειας: «Ομολογία Σκυλακάκη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για μετά την παύση των επιδοτήσεων»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, κάνοντας λόγο για «ομολογία πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο στήριξης της κοινωνίας στο ενεργειακό τον χειμώνα που έρχεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια με χρήματα των ίδιων των καταναλωτών», ενώ τονίζει «την ανάγκη για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκυλακάκης ομολόγησε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την στήριξη της κοινωνίας μετά την παύση των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενόψει αυξημένων τιμών το χειμώνα.


Ε. Τσακαλώτος: «Την επόμενη μέρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ και θα δώσει μάχες»
Αφού επί δύο σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια με χρήματα των ίδιων των καταναλωτών και των φορολογούμενων, σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.

Καθώς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνιζε την ανάγκη για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, που θα μείωναν το κόστος στην πηγή, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην πρόσδεση της χώρας στο φυσικό αέριο, και οργάνωνε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ σε υπερκέρδη.

Μόνη λύση για να μην μείνει απροστάτευτη η κοινωνία απέναντι στο ενεργειακό κόστος είναι η ανάκτηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, η θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους και η φορολόγηση των υπερκερδών. Γι’ αυτά θα παλεύει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την κοινωνία».

(με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί