Διευκρινίσεις για το εάν έχουν γίνει λάθη στην έκδοση των συντάξεων έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ , Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει για το θέμα αυτό.
” Τις τελευταίες ημέρες έχει διακινηθεί πολύ έντονα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η άποψη ότι υπάρχουν λάθη στην έκδοση των συντάξεων “, τόνισε ο κ. Τσάπαλος και πρόσθεσε ότι “στις 350 χιλ. συντάξεις που έχουν εκδοθεί τους τελευταίους 18 μήνες μπορεί να υπάρξουν και κάποια μεμονωμένα περιστατικά εκδόσεων συντάξεων. Ενδεχομένως να υπήρξαν παραλείψεις ή να έχει γίνει εκ των υστέρων επανυπολογισμός αυτών όπως προβλέπεται από την νομοθεσία”.
“Δεν νομίζω ότι αντικατοπτρίζει το σύνολο της κατάστασης, δεν είναι ένα συνολικό πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Είναι απολύτως μεμονωμένες περιπτώσεις .Και πραγματικά είναι άξιο λόγου ποια είναι η αιτία που τώρα εμφανίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες αλλά και από μια γενίκευση από συγκεκριμένους ανθρωπoυς… με τα συγκεκριμένα δίκτυα συνταξιούχων, με άμεσες αναφοράς και σε πολιτικά κόμματα”, τόνισε και διερωτήθηκε ” γιατί βγαίνουν τώρα…. που βλέπουν τον ΕΦΚΑ να δίνει τις συντάξεις και να λένε ότι οι συντάξεις που βγαίνουν, βγαίνουν με λάθος τρόπο; Ο ΕΦΚΑ λέει ότι δεν βγαίνουν με λάθος τρόπο, βγαίνουν με βάση τη νομοθεσία, συμπλήρωσε.
Fast Track: Bγαίνουν λάθος οι συντάξεις με τις νέες διαδικασίες ; Η απάντηση του ΕΦΚΑ
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν με τη νέα διαδικασία Fast Track βγαίνουν λάθος οι συντάξεις.
Απάντησε κατηγορηματικά ” Όχι” και εξήγησε τον λόγο που δεν γίνεται αυτό. “Δεν ισχύει γιατί πολύ απλά αυτή τη στιγμή έχουν βγει μόλις 1.500 συντάξεις εμπιστοσύνης. Δεν έχουν κοινοποιηθεί αυτές αποφάσεις στους ασφαλισμένους . Άρα δεν έχουν εικόνα για το εάν αυτές οι συντάξεις έχουν βγει σωστά ή όχι. Για αυτό σας λέω ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια γενικευμένη προσπάθεια από γενικευμένα άτομα που έχουν συμφέρον άμεσο στο να μειώσουν το έργο το οποίο έχει γίνει τους τελευταίους μήνες που έχει γίνει από τον ΕΦΚΑ”, σημείωσε και τόνισε ότι ” Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων δεν θα λειτουργήσει και πλέον μέσα από τους πιστοποιημένους μπορεί η σύνταξη να βγει μόλις σε 90 ημέρες. Tώρα που βλέπουν που οι συντάξεις βγαίνουν, έχουν ξεκινήσει το γαϊτανάκι των ενστάσεων. Σε αυτό το παιχνίδι ο ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να μπει αλλά από την άλλη οφείλει να απαντά κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιου είδους γενικεύσεις και τέτοιου είδους παραπληροφόρηση. Ο καιρός που ο ΕΦΚΑ ήταν καρπαζοεισπράκτορας του ασφαλιστικού συστήματος και το εύκολο θύμα το να δέχεται τις καταγγελίες χωρίς να απαντά έχει παρέλθει πλέον. Από εδώ και πέρα είμαστε σε θέση να απαντάμε”.
enikonomia/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης