Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος, Έλενας Τζούλη και Γιάννη Απατσίδη, θα ζητηθεί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ερευνά ενδεχόμενες ευθύνες των αστυνομικών που ενεπλάκησαν σε όσα έγιναν πριν πέσει νεκρή η Κυριακή, να αναζητήσουν ευθύνες όχι μόνο για παράβαση καθήκοντος αστυνομικών, αλλά και για άλλα σοβαρά αδικήματα.
Στο δελτίο Τύπου της κ. Τζούλη και του κ. Απατσίδη αναφέρονται τα εξής:
«1. Η ανακριτική διαδικασία, σε βάρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα, βρίσκεται σε εξέλιξη από την κ. Ανακρίτρια του 25ου Τμήματος Αθηνών, κ. Παναγιώτα Σπανού, ενώπιον της οποίας κατατέθηκαν σημαντικά αιτήματα από πλευράς της υποστήριξης της κατηγορίας.
2. Διορίστηκε Πραγματογνώμων Ψυχίατρος, για να αποφανθεί, σχετικά με τα τεθέντα ερωτήματα για την ψυχική του υγεία, αφού για μία ακόμη φορά ένας δράστης γυναικοκτονίας επικαλείται ότι δεν είχε συνείδηση των πραττομένων του, αντί να αποδεχθεί ότι ήταν ασυνείδητος και στυγνός δειλός εγκληματίας, που μαχαίρωσε πισώπλατα το θύμα, με την ανοχή των αστυνομικών. Στο πλαίσιο αυτό, υποβλήθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα, και για την διασφάλιση της Ακεραιότητας και Αμεροληψίας της διαδικασίας.
3. Την Παρασκευή, 19.4, η μητέρα της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα κλήθηκε, για να καταθέσει ενόρκως, ενώπιον των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
4. Κατά τη διάρκεια της έρευνας από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, θα ζητηθεί να διερευνηθούν, πέραν της παράβασης καθήκοντος που ήδη διερευνάται, λειψά, και τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας, της υπεξαγωγής εγγράφων, με την έννοια της μη προσήκουσας εξαγωγής του υλικού των καμερών, και όσα άλλα κατ’ ορθότερο τυχόν νομικό χαρακτηρισμό. Τα ίδια εγκλήματα δύνανται να βεβαιωθούν και κατά το στάδιο της ανάκρισης, οπότε η αρμόδια κυρία Ανακρίτρια, θα εφαρμόσει αναλόγως κατά την κρίση Της και την συνείδησή Της το άρθρο 250 ΚΠΔ, για την ενημέρωση με έκθεσή της της αρμόδιας Εισαγγελίας.
5. Μετά το πέρας των παραπάνω δικογραφιών, θα πρέπει οι Έλληνες Πολίτες να διασφαλιστούν ότι η Ελληνική Αστυνομία, αφενός δεν θα λειτουργεί με παράνομο τρόπο, όταν ο πολίτης καταφεύγει στις Αρχές ως το τελευταίο καταφύγιό του, αφετέρου ότι ουδείς θα παραμείνει ανέλεγκτος, ανεξαρτήτως της ιδιότητας και του βαθμού του. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πατάξει κάθε είδους αναδυόμενη εγκληματική συμπεριφορά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο από 6 ανήλικες
- Η Άνα ντε Άρμας σε τελικές συζητήσεις για το «Reenactment» μαζί με Μπενίτσιο ντελ Τόρο και Κάμερον Ντίαζ
- «Φοβάμαι τη μαμά» – Σοκ και θλίψη για τον 9χρονο που του έκοψε το λαιμό η μητέρα του
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λευκάδα
- Το ρωσικό Su-57 παρουσιάστηκε στην Μέση Ανατολή
- Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης – Προ των πυλών κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Σ. Ζαχαράκη: Σήμερα τιμούμε τους νέους και τις νέες που ύψωσαν το θάρρος τους πάνω από τον φόβο
- Σ. Φάμελλος: Το Πολυτεχνείο ζει και μας καλεί σε νέους αγώνες
- Hellenic Train: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας εργαζομένων
- Ηράκλειο: Στρατηγική ενίσχυση της τουριστικής αγοράς του Καναδά από την Περιφέρεια Κρήτης









