Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».
Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.
Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση».
eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Έχω γίνει ειδικός στις selfies”: Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με πολίτες, vid
- Οι ΗΠΑ καλούν την ισλαμιστική κυβέρνηση στη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκα
- Τα λένε «χύμα»: «Δεν έχει καθοριστεί ποιά Τάξη Πραγμάτων θα επικρατήσει στον πλανήτη» – Video
- Οι 10.000 χορεύτριες που χόρεψαν μπροστά στον Ναρέντρα Μόντι και τον εντυπωσίασαν – Δείτε βίντεο
- N. Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική», μια ήπειρο ευκαιριών
- Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης των ΗΠΑ στη Μινεσότα
- Αντιδρά το Ισραήλ με τη σύνθεση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα
- Mercosur: Μέσα στην τρελή χαρά υπέγραψε την επιβλαβή για τους αγρότες συμφωνία η Φον ντερ Λάιεν, vid
- Νάπολη: Η νέα εξελιγμένη απάτη που στοχεύει τους ηλικιωμένους έχει ως “δόλωμα” την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ
- Αντί για τούρτα…μπριζόλα! Έτσι γιόρτασε τα γενέθλια ο RFK









