Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τα κυνοκομεία – κολαστήρια (VIDEO)

Στη σύλληψη του αντιδημάρχου Σπάρτης για την άθλια εικόνα στα δημοτικά κυνοκομεία της περιοχής προχώρησαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αδέσποτα σκυλιά μέσα σε βρώμικα κλουβιά, σκελετωμένα, χτυπημένα σκυλιά να τρέμουν, σε άθλια κατάσταση, πεινασμένα. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ήδη έγιναν οι τρεις πρώτες συλλήψεις ανάμεσα τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο δε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε για το θέμα:

«Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

«Είναι μία κατάσταση πρωτοφανής. Εμείς δεν είχαμε έρθει αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες, είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου. Δεν αξίζει σε κανένα πλάσμα να ζει έτσι. Έχει πάρα πολύ σκληρές εικόνες, δυστυχώς τα ζώα που ζουν εκεί είναι θέμα τύχης εάν ζουν ή όχι. Σήμερα τα βλέπεις, αύριο είναι πεθαμένα», δήλωσε στο MEGA η Ειρήνη Ψαρρού, υπεύθυνη καταφυγίου φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».

Σύμφωνα με την κ. Ψαρρού, υπάρχουν δύο καταφύγια στην Σπάρτη, στα οποία φιλοξενούνται γύρω στα 400 ζώα. Οι χειρότερες εικόνες έρχονται από το καταφύγιο της Αγίας Κυριακής, στο οποίο φιλοξενούνται γύρω στα 250 με 300 ζώα.

«Τα ζώα παραδόθηκαν σε μας χθες το απόγευμα. Αιτηθήκαμε να μας παραδοθούν αυτά που είναι στο τελευταίο στάδιο και πολύ άρρωστα, για να νοσηλευτούν», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Τοκατλίδη, πρόκειται για την πρώτη φορά που εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τα κυνοκομεία – κολαστήρια.

«Η λέξη καταφύγια γι’ αυτό που αντικρύσαμε δεν ήταν ακριβής, περισσότερο έμοιαζαν με στρατόπεδα θανάτου. Είναι επιβαρρυντική η περίπτωση όπου ένας δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος παραμελεί τα ζώα και τα αφήνει δεμένα και εκτεθειμμένα χωρίς τροφή και νερό να πεθάνουν», δήλωσε στο MEGA.

ΠΗΓΗ: mega, photo screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί