Πρόκειται για αξιωματικό που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής και από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε εμπλοκή στα κυκλώματα από την εποχή που ήταν εν ενεργεία, την περίοδο 2020-2021.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο απόστρατος αξιωματικός παρείχε πληροφορίες και άλλες υπηρεσίες σε ποινικούς και μέλη των εγκληματικών κυκλωμάτων λαμβάνοντας κάθε μήνα αμοιβές, ενώ κατηγορείται ότι συμμετείχε και σε παράνομη αγοραπωλησία όπλου. Σημειώνεται ότι είναι ο τρίτος ένστολος που συλλαμβάνεται για την ίδια υπόθεση.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με παράνομες δραστηριότητες αστυνομικού, που προέκυψε από την ανάλυση δεδομένων κρυπτογραφημένων εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, τα οποία κατάφεραν να αποκτήσουν οι Γαλλικές Αρχές, που «έσπασαν» τους κώδικες της ειδικής κρυπτογραφημένης εφαρμογής, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη των εγκληματικών κυκλωμάτων για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, όπου συνελήφθη μεταξύ άλλων και στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών.
Αμέσως μετά την σύλληψη αυτή, ο αξιωματικός που συνελήφθη χτες παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την υπηρεσία του.
Ωστόσο, από την συνεχιζόμενη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος JUNALCO, καταδείχθηκε η ύπαρξη, κατά τα έτη 2020 και 2021, δύο διεθνικών εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών, μέλος των οποίων ήταν και ένας εν ενεργεία, τότε, αστυνομικός.
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για -κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος άνω των -75.000- ευρώ, διακεκριμένη περίπτωση παράνομη κατοχής όπλων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, εκδίδοντας σχετικά εντάλματα σύλληψης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνολικά, από την κατοχή του απόστρατου αστυνομικού και των τριών ιδιωτών, καθώς και από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 41.365 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα, ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιούνταν ως μέσο τέλεσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δελτίο Υπηρεσιακής Αστυνομικής Ταυτότητας με στοιχεία του απόστρατου αστυνομικού, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτόν ονόμασε ο Τραμπ πρεσβευτή στο Σαλβαδόρ
- Ποιά η μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ εν μέσω «οικονομικού στραγγαλισμού»
- Οι Rolling Stones ακυρώνουν τα σχέδια για περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη το 2026
- «Ήρθε η ώρα να εξεταστεί μια γυναίκα για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ»
- Σαν σήμερα 17 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Τραμπ επέκτεινε την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ στους πολίτες ακόμη 7 χωρών
- ΗΠΑ: Δεν γίνεται να ενταχθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 όσο έχει τους ρωσικούς S-400
- Ποιά είναι τα 6 μέτρα για το στεγαστικό που ανακοινώθηκαν από τη Βουλή
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου
- Εντείνει την οικονομική πίεση στην Βενεζουέλα ο Τραμπ – Τι έβαλε στο στόχαστρο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΠΙΤΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ









