«Θέλω να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο σε θεσμικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για την άψογη συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ιστορία γράφει ότι ήσασταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι δώσατε στον θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε κοινωνικά ζητήματα, τον πολιτισμό και τις τέχνες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της σημερινής, τελευταίας συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο προεδρικό μέγαρο, ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή του νέου ΠτΔ.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι κατά την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση το κυβερνών κόμμα θα προτείνει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια φορά, για μια εξαετή θητεία και σημείωσε με νόημα πως ενόψει της προεδρικής εκλογής πρέπει να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα με όρους ρεαλισμού και αλήθειας.
Από την πλευρά της η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τη Βουλή για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, επεσήμανε ότι η θεσμική επικοινωνία, ανάμεσα στους πολιτειακούς θεσμούς, είναι σημαντική για την δημοκρατία και υπογράμμισε ότι σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν πολλές προκλήσεις και διακινδυνεύσεις, για αυτό και απαιτείται ετοιμότητα για ευρύτερες συναινέσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι ισλαμικές αρχές απαγορεύουν την πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ
- Όταν πας βόλτα με το αστικό με τις ηλικιωμένες φίλες σου και ζεις…αυτό! Επικό βίντεο
- Δ. Μιχαηλίδου: Αξιοπρέπεια στην επισιτιστική βοήθεια με το νέο σύστημα vouchers – Στήριξη οικογένειας με τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Ελεύθεροι οι 8 κατηγορούμενοι για τον προπηλακισμό δημοσιογράφων στο γήπεδο της Τούμπας
- Το “επικό τέλος” του Dune 3 και η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Ρόμπερτ Πάτινσον – Δείτε το τρέιλερ
- Η Τουρκία ανακοίνωσε την ανάπτυξη από το ΝΑΤΟ νέου συστήματος Patriot στο Ιντσιρλίκ
- Ιράκ: Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν στην Αρμπίλ του Κουρδιστάν
- Εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων
- Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι έβαλε εναντίον θέσης του ΟΗΕ στον Λίβανο
- Μητσοτάκης: Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της Κύπρου αποστέλλοντας δύο φρεγάτες και δύο ζεύγη F-16









