Με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κόμματος “Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα συγκίνησης, καθώς όπως ανέφερε η διοίκηση της οργάνωσης ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός επισκέφθηκε την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων”.
Σύμφωνα πάντα με την Κουμουνδούρου “Ο κος Κασσελάκης, αφού ενημερώθηκε για το έργο της Οργάνωσης, επεσήμανε την ανάγκη να τεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της η Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει να παρακωλύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των Αγνοουμένων, καθώς και να σταματήσει να αγνοεί τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανάφερε ότι το ζήτημα των Αγνοουμένων θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα των ευρύτερων σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας, υπό την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους – μέλους της ΕΕ. Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύθηκε για την προώθηση του ζητήματος των Αγνοουμένων και στη Βουλή των Ελλήνων“.
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συνόδευαν η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, η τομεάρχισσα Εξωτερικών και βουλεύτρια Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης ‘Αμυνας και βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης, και η βουλεύτρια Νίνα Κασιμάτη.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει τον αριθμό των πρακτόρων της ICE στη Μινεσότα μετά τις τελευταίες ταραχές
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξαναρχίζει την εξέταση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
- Τριμερής για Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων στο Αμπού Ντάμπι
- Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ: Εξερράγη η μπαταρία του κινητού μέσα στο στόμα του!
- Φωτιές σε λεωφορεία: Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης
- Ιρανικά ΜΜΕ: Στο Ομάν θα διεξαχθούν οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Τραμπ-Σι, λίγο μετά τη βιντεοκλήση Πούτιν-Σι
- Υπ. Μετανάστευσης: Από το 2003 μόλις το 10% των “ασυνόδευτων ανήλικων” είναι κάτω των 15 ετών!
- Ρώμη: Αφαιρέθηκε από εκκλησία η τοιχογραφία με τον άγγελο που έμοιαζε στη Μελόνι
- Η viral στιγμή από τη Σύνοδο Παγκόσμιων Κυβερνήσεων: Λύθηκε στα γέλια ο Tucker, vid









