Το ενεργειακό κόστος, το φορολογικό πλαίσιο και τα προϊόντα χωρίς συσκευασία αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε, πρόσφατα, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) με εκπροσώπους της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε η αν. γραμματέας Προγράμματος, Δήμου Αντωνία, επικεφαλής κλιμακίου που κάλυπτε κρίσιμους τομείς όπως το ασφαλιστικό-εργασιακά, το δημοσιονομικό, την επιχειρηματικότητα, την ενέργεια, το φορολογικό και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της συντεχνίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που δοκιμάζουν την αντοχή και τη βιωσιμότητα των αρτοποιείων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:
- Στο ενεργειακό κόστος: Η αύξηση των τιμών ενέργειας, η οποία επιβαρύνει δυσανάλογα τον κλάδο, δεδομένης της ενεργοβόρου φύσης της παραγωγής.
- Στο φορολογικό πλαίσιο: Η ανάγκη για προσαρμογή του φορολογικού βάρους ώστε να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα του αρτοποιητικού κλάδου.
- Στο ασυσκεύαστο προϊόν: Οι ρυθμιστικές και πρακτικές προκλήσεις που σχετίζονται με την πώληση του άρτου και των αρτοσκευασμάτων.
Η ΣΑΑΠΠ δηλώνει ότι συνεχίζει τον διάλογο με όλους τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς, με σκοπό την εξεύρεση άμεσων και αποτελεσματικών λύσεων προς όφελος των μελών της και της διασφάλισης του ελληνικού φρέσκου άρτου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σύσταση εθνικής επιστημονικής επιτροπής για την ευλογιά των αιγοπροβάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση
- Νέες εξελίξεις στο Ισραήλ: Κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχε πει ο Τραμπ
- Το Ιράν λέει ότι δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- FedHATTA: Μειωμένη η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια την αργία της 28ης Οκτωβρίου – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
- Κ. Μητσοτάκης στους Financial Times: Πέντε απλοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση
- Ρώσος κάτοικος κατέρριψε ουκρανικό drone με απλό τυφέκιο, vid
- Νέο καραβάνι αλλοδαπών ανοικτά της Ιεράπετρας
- Δένδιας: Η παραγωγή drones καίριο βήμα στη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή
- Μπακογιάννη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμετωπίζουμε αδυναμίες που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε
- Το καυστικό σχόλιο για το κτίριο-«τερατούργημα» που ετοιμάζουν για τον Ομπάμα, vid









