Όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου υπογράμμισαν την ανάγκη να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στοχευμένων ενημερωτικών ημερίδων καθώς και προγραμμάτων κατάρτισης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υλοποίηση των οποίων θα αναλάβει η ΕΣΕΕ. Θα αφορούν θέματα που συνδέονται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους όπως είναι η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στο λιανικό εμπόριο, αλλά και τα ζητήματα εφαρμογής των νέων διατάξεων περί παραπλανητικών εκπτώσεων και προσφορών που περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας.
Επιπλέον, η ΕΣΕΕ έθεσε τους προβληματισμούς πολλών επιχειρήσεων που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νόμου 5116/2024 σχετικά με την την υποχρεωτικότητα ασφάλισης τους έναντι φυσικών καταστροφών, που θα ισχύει από την 1η Ιουνίου 2025.
Τέθηκαν επίσης σε προπαρασκευαστικό πλαίσιο θέματα που αφορούν την συμβολή της χώρας μας στην βελτίωση του κοινοτικού κανονιστικού πλαισίου για την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς και την ενίσχυση σε αυτήν της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων καταναλωτών, τα οποία αναμένεται να τεθούν στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αύριο αναμένονται στην Κύπρο τα δύο βρετανικά ελικόπτερα
- Η Κάλας… παραπονιέται που κανείς δεν ασχολείται με την Ουκρανία: «Θετικό ότι η Ρωσία έχασε το Ιράν», vid
- Κύπρος: Λήξη συναγερμού στο Ακρωτήρι μετά τις σειρήνες που ακούστηκαν ξανά το μεσημέρι
- Ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε επίθεση με drone εναντίον αμερικανικής βάσης στο ιρακινό Κουρδιστάν
- Φυσικό αέριο: Αναμένονται αποφάσεις που θα επιτείνουν την ενεργειακή φτώχεια στην Ευρώπη
- Στα «κάγκελα» οι αρτοποιοί: Το αυξανόμενο κόστος ζωής οδηγεί σε «λουκέτα» στους φούρνους
- Νεαρή Νοτιοκορεάτισσα κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε το ChatGPT για να δολοφονεί άνδρες (Vid)
- Χατζηδάκης: Τα τρομολαγνικά σενάρια βλάπτουν την ίδια την κοινωνία
- Δ. Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τη σημερινή απεργία των ναυτεργατών
- Ρωσία και Ουκρανία ανταλλάσσουν 500 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε πλευρά σε δύο ημέρες









