Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για αλλοδαπή από hot spot που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Τεράστιος ο κίνδυνος από τα κέντρα φιλοξενίας που συνιστούν «υγειονομικές βόμβες».

22χρονη αλλοδαπή που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας και η οποία γέννησε προχτές σε νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος, ενώ ο πατέρας του μωρού είναι αρνητικός στον ιό.

Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και εξετάζεται το εάν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή ή μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο.

Καραντίνες και ιχνηλατήσεις εντός του Hot Spot

«Ο μηχανισμός κινήθηκε άμεσα και εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος μετέβη στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, μετά τη διαπίστωση ότι γυναίκα που διαμένει εκεί βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ο κ. Λογοθέτης εμφανίζεται καθησυχαστικός για το κρούσμα. Όπως επισημαίνει, «δεν ανησυχούμε. Η δομή είναι μεγάλη και οι άνθρωποι μένουν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο».

Κατά την επίσκεψή του στη δομή ο γενικός γραμματέας μίλησε με το προσωπικό και τους διαμένοντες. Όπως αποφασίστηκε, αύριο θα γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε αυτούς που έχουν ιχνηλατηθεί ως πιθανές επαφές της γυναίκας και οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε περιορισμό, αλλά και στο προσωπικό της δομής.

Επίσης, το απόγευμα θα παραδοθεί μεγάλη ποσότητα από γάντια και μάσκες στους διαμένοντες. Εξάλλου, στη δομή αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση για τις επόμενες 14 ημέρες με διαρκείς ελέγχους της αστυνομίας.

Στην τοπική κοινωνία ο κ. Λογοθέτης στέλνει το μήνυμα ότι «δεν έχει να φοβάται τίποτα όσο τηρεί τα γενικά μέτρα της κυβέρνησης. Το “Μένουμε Σπίτι” είναι αυτό που σώζει».

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενημερώνει ότι η γυναίκα που διαβιεί στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας προσήλθε σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για τον τοκετό και βρέθηκε θετική μετά τη γέννηση του βρέφους.

Αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα των εξετάσεων στο βρέφος, ενώ εξετάστηκε και φιλικό πρόσωπο που συγκατοικούσε με τη γυναίκα, το οποίο δεν είναι φορέας του ιού. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ιχνηλατεί ήδη όλες τις επαφές του κρούσματος εντός των προηγούμενων ημερών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διαμενόντων και των εργαζομένων.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί