• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συναγερμός με Σέρβους που βρέθηκαν θετικοί και πήραν ταξί για τη Λαμία

Συναγερμός με Σέρβους που βρέθηκαν θετικοί και πήραν ταξί για τη Λαμία

lamia708_23_0 eurokinissi
Οι αρχές αναζητούν τις επαφές ζευγαριού Σέρβων τουριστών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Αναζητείται ο οδηγός ταξί που τους μετέφερε από την Αιδηψό στη Λαμία.

Ένα ζευγάρι Σέρβων τουριστών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό κι έθεσε τις αρχές της περιοχής σε συναγερμό.

Το ζευγάρι διέμενε σε ξενοδοχείο της Αιδηψού στην Εύβοια και αισθάνθηκε αδιαθεσία, οπότε και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Στη συνέχεια κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, οι δύο Σέρβοι μεταφέρθηκαν με ταξί στο Νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί υποβλήθηκαν σε τεστ και διαπιστώθηκε ότι νοσούν από κορωνοϊό.

Τώρα έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Στερεάς Ελλάδας για την ιχνηλάτηση των επαφών των δύο Σέρβων.

Επίσης αναζητείται ο οδηγός του ταξί που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Οι δύο Σέρβοι είχαν έρθει στη χώρα μας με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου, πριν κλείσουν τα σύνορα με τη Σερβία στις 6/7.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ανέφερε ότι τρία γκρουπ Σέρβων, συνολικά 80 άτομα, έφτασαν με λεωφορείο στην περιοχή το Σάββατο και φιλοξενούνται σε τρία διαφορετικά καταλύματα.

Τα υπόλοιπα άτομα του γκρουπ των δύο Σέρβων είναι σε καραντίνα σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό, στο ξενοδοχείο τους. Ο Σέρβος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας, ενώ η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

photo eurokinissi