«Συναγερμός» για μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό: «Γίνεται κάθε 25 με 30 χρόνια. Είμαστε στα 27»

Τι αναφέρει ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος...

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος χτύπησε γερό «καμπανάκι» για τον Κορινθιακό κόλπο.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ, σύμφωνα με το ertnews. gr, περιοχή δίνει μεγάλους σεισμούς κάθε 25 με 30 χρόνια και αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

O Γεράσιμος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε δε, πόσο κοντά είμαστε σε κάποιον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό κόλπο, λέγοντας: «μόνο στατιστικά μπορούμε να μιλήσουμε. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι ισχυροί σεισμοί, 6 Ρίχτερ και μεγαλύτεροι, στον Κορινθιακό κόλπο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια. Τώρα είμαστε στα 27 χρόνια, από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό που ήταν στο Αίγιο το 1995».

«Σιγά – σιγά θα πλησιάσουμε. Δεν λέω καμία σοφία. Θα γίνει κάποια στιγμή μεγάλος σεισμός», σημείωσε ο έμπειρος σεισμολόγος.

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός στο Αίγιο του 1995, τον οποίο επικαλέστηκε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, προκαλώντας καταστροφές στην περιοχή, ενώ και η πόλη θρήνησε 26 θύματα.

Επίσης, στον Κορινθιακό σημειώθηκε και ο μεγάλος σεισμός του 1981 με τα 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, με 20 νεκρούς, 500 τραυματίες και την Αθήνα να είναι από τις περιοχές που επηρεάστηκαν.

Πηγή πληροφοριών ertnews, photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί