Στη σημερινή, 24ωρη γενική απεργία συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, «ως συνέχεια των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και ως βάση κλιμάκωσης της πάλης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων», όπως αναφέρουν.
Δάσκαλοι και καθηγητές διεκδικούν καλύτερους όρους εργασίας, με την άρση των συγχωνεύσεων τμημάτων, ελαχιστοποίηση των κενών στα σχολεία και βελτίωση των υποδομών, και παράλληλα καλύτερους όρους διαβίωσης, με την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και αύξηση μισθών.
Επιπλέον, ζητούν να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με «όχημα» την αξιολόγηση.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κάνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία, προκειμένου «να πλημμυρίσουν οι δρόμοι όλων των πόλεων της χώρας με χιλιάδες απεργούς που διεκδικούν ζωή και δουλειά με δικαιώματα».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Αθηνά Καστρινάκη / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ριμπάκινα νίκησε τη Νο1 του κόσμου Σαμπαλένκα και πήρε τον πρώτο της τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Στην 30η επέτειο της κρίσης των Ιμίων διατρανώνουμε ότι η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη»
- Ο άγγελος στο Βατικανό…με το πρόσωπο της Μελόνι προκάλεσε σάλο στην Ιταλία! ΦΩΤΟ
- Κυρ. Πιερρακάκης: «Η δύναμη της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ η τελειότητα, ήταν η επιμονή»
- Η Εθνική Πόλο γυναικών νίκησε την Ιταλία και πέρασε στα ημιτελικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ιράν: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς – 14 τραυματίες
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 100.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων – Συνελήφθη ένα άτομο
- Ο Ν. Δένδιας αύριο στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια
- Χαλκιδική: Έκτακτη συνεδρίαση λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
- Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου που οδηγούσε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό









