Συμφωνία Ελλάκτωρ-Motor Oil: Τι σηματοδοτεί το deal- Νέο τοπίο σε ενέργεια, κατασκευές

Greenhill και Kiloman πούλησαν στην Motor Oil το σύνολο των μετοχών τους στην Ελλάκτωρ.

Οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited συμφερόντων των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, ανακοίνωσαν την πώληση του συνόλου των μετοχών Ελλάκτωρ που κατείχαν, στην Motor Oil.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων αλλά και σε συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης. Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από Motor Oil κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία».

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι «θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης εύχονται στους μετόχους και εργαζόμενους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία την θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη».

Τι σηματοδοτεί το deal της Motor Oil για την Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η συμφωνία αλλάζει τα δεδομένα σε τρία, τουλάχιστον, επίπεδα:

  • Βάζει τέλος σε μια σκληρή επιχειρηματική διαμάχη μεταξύ Reggeborgh του Χένρι Χόλτερμαν και των Μπάκου και Καϋμενάκη η οποία μαίνονταν για μήνες στους κόλπους της Ελλάκτωρ και κόστισε επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά. Πλέον η Ελλάκτωρ αποκτά τις προϋποθέσεις να προχωρήσει στην εξυγίανση του κατασκευαστικού τομέα, με σύμμαχο μία από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας.
  • Δημιουργεί συμμαχία μεταξύ Reggeborgh και Motor Oil, κάτι που με τη σειρά του συνθέτει έναν νέο επιχειρηματικό πόλο σε μία περίοδο που τεράστια έργα και διαγωνισμοί στις υποδομές, την ενέργεια, τη διαχείριση απορριμμάτων και τις παραχωρήσεις διεκδικούνται από μεγάλους εγχώριους ομίλους και ξένα funds, εν αναμονή και των κεφαλαίων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Ενισχύει περαιτέρω το στρατηγικό σχεδιασμό της Motor Oil στον κλάδο της ενέργειας και κυρίως στις ΑΠΕ καθώς η «Άνεμος» της Ελλάκτωρ θα περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Βαρδινογιάννη αφού θα αποσχιστεί, δίνοντας μεγάλο εκτόπισμα στις τεχνολογίας καθαρής ενέργειας και την δεύτερη θέση από πλευράς χαρτοφυλακίου με περίπου 500MW στην ελληνική αγορά, με πρώτο τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

photo eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί