• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σύγκρουση ΜΑΤ και πολιτών στο δάσος – Ζητήθηκε η παρέμβαση του Στρατού στην Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύγκρουση ΜΑΤ και πολιτών στο δάσος – Ζητήθηκε η παρέμβαση του Στρατού στην Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Χίο ξεκίνησαν τα έργα

Εγκλωβισμένες σε ένα χωματόδρομο, στηΝ θέση Διαβολόρεμα, κοντά στη θέση Καράβα, βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες συγκρούονται με πολίτες μέσα στο δάσος.

Εγκλωβισμένα και τα μηχανήματα έργων, τα οποία κινούνταν προς το σημείο όπου θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

«Άγνωστοι» «έκοψαν» την κυκλοφορία στο χωματόδρομο, προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση των μηχανημάτων! Σε αυτή την κατεύθυνση είχαν τοποθετήσει βαριά μηχανήματα (γκρέιντερ κλπ), τα οποία ήταν αδύνατο να μετακινηθούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποφασίστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα του Στρατού για να κάνουν διανοίξεις και να περάσει το κομβόι από άλλο δρόμο για να φτάσει μέχρι την θέση Καράβα Μανταμάδου, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όπως μεταδίδεται, στην Λέσβο βρίσκονται συνολικά 15 διμοιρίες των ΜΑΤ και πολλές ομάδες ΟΠΚΕ. Στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαπφούς βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας από τουλάχιστον 500 κατοίκους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Σημειώνεται ότι τα σχολεία στη Λέσβο είναι σήμερα κλειστά.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν οδομαχίες στην θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για τους «μετανάστες».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Μάλιστα ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία ευτυχώς σβήστηκε, ενώ σημειώθηκε πετροπόλεμος.

Δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στην θέση Διαβολόρεμα.

Στην Χίο ξεκίνησαν τα έργα!