Συγκλονίζουν οι εικόνες! Σπίτια στον αέρα στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκκληση των κατοίκων για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα.

Την παρέμβαση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκάλεσε το θέμα με τα σπίτια που βρίσκονται στον αέρα στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τα σπίτια των κατοίκων στο Ρετζίκι βρέθηκαν στον αέρα και οι ίδιοι ζητήσανε άμεση βοήθεια ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και να σωθούν τα σπίτια τους. Λένε ότι νιώθουν τα σπίτια τους να κουνιούνται και  πως η κατάσταση κάθε μέρα επιδεινώνεται με κομμάτια να πέφτουν κάθε λεπτό. 

Οι απίστευτες εικόνες που κατέγραψε ο ΣΚΑΙ δείχνουν πως αποκολλάται το πλακόστρωτό από τα σπίτια τους. 

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα και τον Γιώργο Αυτιά ανέφερε πως μετα τις 21/5 που υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, ξεκίνησαν  τον έλεγχο στην περιοχή μέσω της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας. 
Όπως εξήγησε ο Δήμαχος της περιοχής ο κ. Δανιηλίδης κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχωρήσανε σε όλα τα βήματα που έπρεπε. 

«Ο Περιφερειαρχης, ο κ. Τζιτζικώστας, ζήτησε να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες βάλαμε μηχανήματα έργου  και άλλες εργασίες μεταξύ αυτών σύνταξη τεχνικού δελτίου που αποστέλλεται την Δευτέρα προς το Υπουργείο ώστε να χρηματοδοτηθούν οι ενέργειες να μπορούμε άμεσα να φτιάξουμε τοίχο αντιστήριξης και να υποστηρίξουμε όλοι την περιοχή ώστε να μην χαθεί καμία κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης.  

(Από skai – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί