• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκλονιστική η πυροσβέστρια από την Ανάβυσσο: Ποιον τρόπο βρήκε να σωθεί από την πύρινη κόλαση

Συγκλονιστική η πυροσβέστρια από την Ανάβυσσο: Ποιον τρόπο βρήκε να σωθεί από την πύρινη κόλαση

ioannidoy
Η Κατερίνα Ιωαννίδου είναι η πυροσβέστρια που συγκλόνισε με την υπερσπροσπάθεια της στη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανάβυσσο.

Η Κατερίνα είναι εποχική υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού. Η γυναίκα που με ηρωισμό πάλεψε με τις φλόγες στην Ανάβυσσο και τα κατάφερε. Ο φωτογραφικός φακός του Άρη Μεσσήνη για το Γαλλικό Πρακτορείο αποτύπωσε την ένταση, την αγωνία και τα δάκρυα στο μαύρο από τους καπνούς πρόσωπό της.

Μία ημέρα μετά μίλησε στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο για όλα όσα έζησε εκείνες τις δραματικές ώρες.

«Ζήσαμε απίστευτες στιγμές, δηλαδή φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εκείνη τη στιγμή με πήραν και τα κλάματα. Ήμασταν σε κατάσταση “μας φεύγει η φωτιά” και την κυκλώναμε, δηλαδή ήμασταν γύρω γύρω και ρίχναμε νερό αβέρτα με ό,τι μπορούσαμε… Με πόδια, με χέρια», είπε.

«Χθες έτυχε να διασώσουμε ένα ζευγάρι. Το βλέμμα που μας έριξαν αυτοί οι άνθρωποι δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή», πρόσθεσε συγκινημένη.

Από την ηλικία των οκτώ ετών στη μάχη με τις φλόγες

Τα πρώτα βήματα της Κατερίνας στον εθελοντισμό και στη δασοπυρόσβεση έγιναν στην ηλικία των οκτώ ετών και όλα αυτά μαζί με τον πατέρα της .

«Ο Θεός είναι από πάνω μου μέχρι στιγμής σε όσα συμβάντα έχω πάει και ως εθελόντρια και με την πολιτική προστασία έχω βγει αρτιμελής», ανέφερε και πρόσθεσε σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ότι παρόλο που κινδύνευσε να καεί ζωντανή, την έσωσε… ένας αρουραίος!

«Γινόταν ένας χαμός και να φώναζα δε θα με άκουγε κάποιος. Κατάφερα, όσο και αν φανεί αστείο, με τη βοήθεια ενός τυφλοπόντικα να βγω από τη φωτιά», είπε.

news/ photo video screenshot