Στρώνει το έδαφος για νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη -Συνεργασία υπουργείου εργασίας με Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (video)

Σάλος έχει ξεσπάσει από την συμφωνία της κυβέρνησης ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, να απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιά που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Μάλιστα, γαλάζιοι βουλευτές βγαίνουν στην τηλεόραση και δικαιολογούν το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει από το παράθυρο την παιδική εργασία από δομές φροντίδας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας στο Kontra, στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, ισχυρίστηκε πως… όλα τα παιδιά του κόσμου θα πρέπει να παίρνουν… εργασιακή εμπειρία, όχι μόνο όσα διαβιούν, δηλαδή, σε δομές.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει(!) ούτε να κοπιάσει».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπέγραψε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να εργάζονται 16χρονα παιδιά από δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχεία, προβλέπει:

Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η «απασχόληση», σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, είναι «σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός», για να «γνωρίσει ο κόσμος την αγορά εργασίας», όπως – εμφανώς αμήχανα – δήλωσε στο Kontra.

Δείτε την απάντηση του βουλευτή μετά το λεπτό 03:18

(evrosonline. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί