Στους δρόμους οι αγρότες στην Μαγνησία – Τι διεκδικούν

Δύο μεγάλα συλλαλητήρια πραγματοποίησαν την Κυριακή οι αγρότες στο Πήλιο, με συγκεντρώσεις των μηχανημάτων τους στις πλατείες της Ζαγοράς και της Δράκειας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης, στη Ζαγορά συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 αγροτικά μηχανήματα το ίδιο και στη Δράκεια. Συγκεντρώσεις επίσης έγιναν στον Ριζόμυλο όπου και παραμένουν τα τρακτέρ στην πλατεία, ενώ σήμερα βγαίνουν και στα Κανάλια.

Τα αιτήματα στο νομό είναι η αναπλήρωση σε μία σειρά προϊόντα όπως μήλα, κάστανα, κεράσια, αχλάδια, βρώσιμη ελιά και αμύγδαλα αλλά και βαμβάκι. Επίσης ζητούν να τους δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές και τους κλινικάρχες. Επιπλέον ζητούν μια γενναία επιδότηση σε φάρμακα, ζωοτροφές και λιπάσματα, πλαφόν στην κιλοβατώρα και να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες από καταστροφές της περασμένης χρονιάς από τον ΕΛΓΑ. Φυσικά θα πρέπει να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ και με κρατική χρηματοδότηση να μας αποζημιώνει, επισήμανε ο κ. Γεωργαδάκης.

protothema, intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί