Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο που εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού – Έχει πάνω από 1.000 επιβάτες

Στην πύλη Ε12 στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», όπου 12 υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.


Το πλοίο έφτασε στις 5 το πρωί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει συνολικά 666 ελέγχους, όπως τόνισε χθες εκπρόσωπος του Λιμενικού, με το προσωπικό πάντως του κρουαζιερόπλοιου να τηρεί όπως φαίνεται, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


«Από τα 666 μέλη πληρώματος, οι 23 Ελληνες και είναι καλά στην υγεία τους. Θα εξεταστούν το πρωί στον Πειραιά», είπε αρχικά χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας και συνέχισε: «Σε συνεννόηση με Πολιτική Προστασία θα μπει αμέσως το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνει ελέγχους σε πλήρωμα και επιβάτες. Μέχρι στιγμής 12 μέλη βρέθηκαν θετικά σε ελέγχους που έγιναν στο Ηράκλειο και τηρούνται τα πρωτόκολλα από την εταιρία και τους υπεύθυνους του πλοίου.
Κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει μέχρι να γίνει η δειγματοληψία στο πλοίο. Οταν θα γίνει αυτό, τότε θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες».

Το σημείο στην πύλη Ε12 είναι αποκλεισμένο, καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτό, από την ώρα που έφτασε εκεί το κρουαζιερόπλοιο.

Ασυμπτωματικά τα μέλη με κορωνοϊό
Χθες επικράτησε μία σύγχυση όσον αφορά τα θετικά κρούσματα στο πλήρωμα. Οι πληροφορίες έλεγαν για 12 κρούσματα στο πλήρωμα, ωστόσο η TUI, στην οποία ανήκει το πλοίο, ανέφερε πως στα επαναληπτικά τεστ οι έξι υπάλληλοι βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ για τους άλλους έξι. Τονίζεται πάντως πως και στις 12 περιπτώσεις, οι υπάλληλοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς είναι ασυμπτωματικοί.

Το πλοίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στο πλήρωμα, θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο -Πειραιάς-Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση της TUI
«Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου ”Mein Schiff 6” θετικοί στον ιό. Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, έως τις 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος».


Ο όμιλος επισημαίνει ότι ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

«Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο. Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ston-peiraia-kroyazieroploio-mein-schiff-6

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί