Στον πάγο και ο ιδιωτικός τομέας στις περιοχές που πλήττονται από τον χιονιά – Δε θα δουλέψουν delivery και courier

Νεκρώνει σήμερα ο ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας με απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας,

πλην των καταστημάτων με είδη πρώτης ανάγκης και των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων ( delivery) και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier).

Πάντως χθες οι γνωστές πλατφόρμες delivery παρέμειναν ανοιχτές ενώ υπήρξαν πολλά ερωτήματα από διανομείς στη ΓΣΕΕ αν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τις διανομές στις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούσαν. Αργότερα σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα ενημερώσει αν έχει δεχθεί σχετικές καταγγελίες. Πάντως στην απόφαση δεν αναφέρεται αν θα επιβληθούν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που λειτουργήσουν παρά την απόφαση για αναστολή.

Ειδικότερα σήμερα 25 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργεία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και των τραπεζών εκτός των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες είναι καφέ, εστιατόρια, περίπτερα, logistics, ανεφοδιασμός τροφίμων και φαρμάκων και άλλα.

Γενικότερα, για τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν σήμερα θα ισχύουν οι συστάσεις του υπουργείου εργασίας προς τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι έχουν την υποχρέωση από τη νομοθεσία να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί