• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στον Έβρo ο Α/ΓΕΕΘΑ – Δυνάμεις στα σύνορα προς αντιμετώπιση του «κύματος» από Τουρκία (BINTEO)

Στον Έβρo ο Α/ΓΕΕΘΑ – Δυνάμεις στα σύνορα προς αντιμετώπιση του «κύματος» από Τουρκία (BINTEO)

Έκτακτες συσκέψεις και επαφές...

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της, προκειμένου να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους «μετανάστες» στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Militaire.gr, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνος Φλώρος μετά από σύσκεψη που είχε τις πρώτες πρωινές ώρες με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναχωρεί για τον Έβρο, όπου θα επισκεφτεί συγκεκριμένα σημεία της μεθορίου.

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ, έχουν δοθεί εντολές για «λελογισμένη ενίσχυση των δυνάμεων» όπου χρειαστεί.

Αναμένεται οι στρατιωτικές δυνάμεις να συνεργαστούν με την αστυνομία σε ότι χρειαστεί προκειμένου το μήνυμα να είναι σαφές και καθαρό όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς τους Ευρωπαίους, βάσει πάντα των όσων μεταδίδονται.

Ενίσχυση υπάρχει και στην θάλασσα! Εν τούτοις, εκεί η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι πιο περίπλοκη.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από χθες, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, μέτρα ενίσχυσης των συνόρων, δίνοντας και την διάσταση της απειλής από τον κορωνοϊό:

Είπε χαρακτηριστικά:

«Προσοχή, όμως. Το Μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα Κορωνοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί.

Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.

Τώρα έχει ακόμα έναν πονοκέφαλο και μάλιστα πάρα πολύ μεγάλο…

Δείτε σε βίντεο από τουρκικό drone «μετανάστες να σπεύδουν προς την Ελλάδα:

ΦΩΤΟ eurokinissi