Στην θρησκευτική εορτή των Ινδών Σιχ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε η Κοινότητα Ρεθύμνου των Ινδών Σιχ με την ευκαιρία της θρησκευτικής τους εορτής, γνωστής ως Vaisakhi παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης.

Πρόκειτα για κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός, καθώς παράλληλα τιμάται η καθιέρωση της βάπτισης των Σιχ από τον Γκουρού Νάνακ Ντεβ. Για την Κοινότητα των Ινδών Σιχ του Ρεθύμνου, που αποτελούν την δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα μεταναστών Σιχ στην Ελλάδα μετά από αυτή της Αθήνας, εορτάστηκε το Vaisakhi που είναι και η πρώτη ημέρα του παραδοσιακού ηλιακού νέου έτους.

Στην περιοχή του Σταυρωμένου Ρεθύμνου έγινε λιτανεία της Ιερής Γραφής των Δέκα Σιχ Γκουρού με ανθοστολισμένα οχήματα, συνοδεία μουσικής και ψαλμών και ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της κοινότητας των Ινδών Σιχ και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις τους.

Η Κοινότητα των Ινδών στο Ρέθυμνο άρχισε να διαμορφώνεται από το 1991 και σήμερα μετράει πολλές οικογένειες που εργάζονται και ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρωμένου με τα παιδιά τους να φοιτούν στα τοπικά σχολεία. Οι Ινδοί Σιχ του Ρεθύμνου ακολουθούν τα ήθη και τα έθιμα τους σεβόμενοι τα αντίστοιχα της Κρήτης και της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί με την κοινωνία μας και να αποτελούν παράδειγμα συνύπαρξης ομάδας μεταναστών με τον τοπικό πληθυσμό.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης δήλωσε, ότι «Η Ινδική Κοινότητα του Ρεθύμνου αποτελεί καλό παράδειγμα στεχευμένης μετανάστευσης σε ένα τόπο. Η συνύπαρξη τους με τους τοπικούς πληθυσμούς διακρίνεται για την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοαποδοχή. Αποδεικνύεται, ότι όταν οι μεταναστευτικές ροές γίνονται με σωστό σχεδιασμό και ορθές πρακτικές εγκατάστασης, τότε τα αποτελέσματα είναι καλά και προς όφελος όλων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί