ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:30
Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Κώστας Τασούλας για να παραδώσει τα τελικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ακολούθως, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, η ΠτΔ θα τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του πρώτου κόμματος.
Το μεσημέρι ο αρχηγός της ΝΔ αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και εκεί θα μάθουμε αν θα παραδώσει κατευθείαν την διερευνητική εντολή που θα λάβει.
=========================================================================================
Στη Βουλή θα μεταβεί, στις 11:00, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, προκειμένου να παραδώσει στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα τα αποτελέσματα των εκλογών και την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.
Ο κ. Τασούλας, θα μεταβεί στις 11.30 στην Ηρώδου Αττικού όπου θα τα επιδώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού εκ των τελικών αποτελεσμάτων διαπιστώσει ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία (151) των εδρών στην νέας Βουλή» θα εκκινήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
- Το βασικό λάθος που δεν πρέπει να κάνετε όταν βράζετε μακαρόνια
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
