Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη κατευθύνονται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί εντός του Προεδρικού Μεγάρου και όχι επί της Ηρώδου Αττικού.
Θα ακολουθήσει στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων, η τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει στον βασιλιά Φίλιππο και την βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και ο βασιλιάς του Βελγίου θα απονείμει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου.
Με την ολοκλήρωση της τελετής θα μεταβούν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου θα διεξαχθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του βασιλιά και της βασίλισσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.
Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου θα συνοδεύει στο Προεδρικό Μέγαρο πολυάριθμη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτατα Κυβερνητικά στελέχη και Υπουργούς, εκπροσώπους του Παλατιού, καθώς και αρκετούς δημοσιογράφους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Βελγίου θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
Στις 20:00 το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου και της αντιπροσωπείας που το συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Οριστική απομάκρυνση οδηγού από τον ΟΑΣΘ μετά από περιστατικό βιαιοπραγίας
- Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας
- Σαν σήμερα, το 1999, πρωτοβγήκε η εμβληματική ταινία «THE MATRIX» (Vid)
- Μεγάλο αφιέρωμα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στον Οδυσσέα Ελύτη
- «Έσκασε» το άσχημο «μαντάτο» – Επιστολή προς τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ
- Viral έγινε παλιά συνέντευξη της μητέρας του Τραμπ: «Ολόιδιος» σχολιάζουν, vid
- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα μεταφοράς του Αγίου Φωτός
- Kακοκαιρία ERMINIO: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «Red Code»
- Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίζει να χτυπά το Ιράν “για εβδομάδες ακόμα”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού
- Αυξήθηκε 4,5% ο όγκος πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Ιανουάριο









