Στην Ελλάδα της…καταπληκτικής ποιότητας ζωής, έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά!

Μόνο οργή με την είδηση, την ώρα που σύμφωνα με έρευνα 8 στους 10 Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες το τελευταίο χρονικό διάστημα για διακοπές ρεύματος σε σπίτια εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.

Στην Αμφιλοχία, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε γνωστή σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας με τρία παιδιά καθώς αδυνατούσε να πληρώσει εφάπαξ 3.000€ από τα 4.000€ που ήταν ο λογαριασμός, αναφέρει το karvasaras.gr.

Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και για κοινότητες του Αγρινίου, όπως για παράδειγμα στο Παναιτώλιο, όπου γίνεται λόγος για 60 καταγγελίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.


Με αφορμή όλα τα παραπάνω, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 11:00 το πρωί στα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

«Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία του για κομμένα ρεύματα και αδυναμία επανασύνδεσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μόνο στην κοινότητα Παναιτωλίου υπάρχουν 60 καταγγελίες διακοπής ρεύματος.

Με ευθύνη του Ε.Κ.Α. επανασυνδέθηκε το ρεύμα , ύστερα από καταγγελία συναδέλφισσας από την Αμφιλοχία, μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά, που της έκοψαν το ρεύμα αφού αδυνατούσε να πληρώσει εφάπαξ 3.000 € από τα 4.000 € που ήταν ο λογαριασμός.

Τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τους διαπιστώνουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά με φόντο και την έξαρση των αυξήσεων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , στην ενέργεια, το πετρέλαιο τη βενζίνη κ.α.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους , όταν ο κατώτατος μισθός είναι 663,00€ μικτά , η απληρωσιά χτυπάει νταβάνι, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η μερική απασχόληση με 2ωρα- 4ωρα οργιάζουν και οι άνεργοι , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φτάνουν το ένα εκατομμύριο.

Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο λαός πληρώνει πανάκριβα την πράσινη ανάπτυξη και οι όμιλοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θησαυρίζουν.

Απαντάμε με μαζική κινητοποίηση του Ε.Κ.Α. την Πέμπτη 14 Απρίλη ώρα 11:00 π.μ. στα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο ενάντια στην επιχείρηση σκούπα που επιδίδονται οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για την είσπραξη των οφειλών με απειλές για διακοπές της ηλεκτροδότησης σε λαϊκά νοικοκυριά.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
• Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
• Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
• Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
• Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων».

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί