Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σήμερα η τελετή απονομής του πρώτου πανευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο μνημείο της Ροτόντας.
Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην τελετή απονομής στις 18.30.
Το βραβείο απονέμεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της ΕΕ, Erasmus και θα παραλάμβανε δια ζώσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία ωστόσο έκανε γνωστό πως θα συμμετάσχει στην τελετή της βράβευσης μέσω βίντεο.
Πριν τρεις ημέρες η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε με βίντεο στο λογαριασμό της στο Twitter, την αναβολή της επίσκεψής της στην Ελλάδα λόγω καραντίνας καθώς είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID.
Το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» «γεννήθηκε» από μια ιδέα κορυφαίων προσωπικοτήτων της Ευρώπης και θα απονέμεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη σ’ έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό θεσμό ή προσωπικότητα.
Στόχος είναι η προώθηση της συνειδητοποίησης των ιστορικών και πολιτισμικών αλληλεξαρτήσεων των λαών της Ευρώπης
«Πίσω απ’ αυτή την ιδέα είναι σαφής η ανάγκη που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη να ανατρέξουμε στις κοινές ρίζες μας, τις κοινές αρχές και αξίες που πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, ώστε με τον τρόπο αυτό να κάνουμε ισχυρότερους τους δεσμούς ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς», επισήμανε ο κ. Ανδρεάδης.
(sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
