Στη Νέα Σμύρνη το πρώτο ψηφιοποιημένο υποθηκοφυλάκειο στη χώρα

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με ανάρτηση του χθες Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την έναρξη ψηφιοποίησης των Υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Το πρώτο ψηφιοποιημένο υποθηκοφυλάκειο είναι αυτό της Νέας Σμύρνης.

Η ανάρτηση του κ. Κυρανακη:

«Νέα υπηρεσία για δικηγόρους.

Το έργο ψηφιοποίησης παλαιών αρχείων έχει ξεκινήσει και κάθε μήνα μέσα στο 2024 θα έχουμε νέα υποθηκοφυλακεία διαθέσιμα ψηφιακά για έρευνα τίτλων.»

Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση

H ανακοίνωση από τον ΔΣΑ


Το πάγιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου για την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων ικανοποιείται και πλέον τίθεται σταδιακά σε λειτουργία η διαδικασία πλήρους απομακρυσμένου ψηφιακού ελέγχου στο αρχείο των Υποθηκοφυλακείων της Αττικής.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του έργου ψηφιοποίησης των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων και της δέσμευσης του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, στις συναντήσεις που είχαμε, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε να καθίσταται δυνατός ο εξ αποστάσεως νομικός έλεγχος των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων, από σήμερα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα εξ αποστάσεως νομικού ελέγχου στο πρώτο ψηφιοποιημένο αρχείο Υποθηκοφυλακείου και ειδικότερα του Υποθηκοφυλακείου της Νέας Σμύρνης.


Η διενέργεια του ελέγχου θα είναι διαθέσιμη μέσω του κάτωθι συνδέσμου: https://archive.ktimatologio.gr/. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του portal με κωδικούς Δικηγόρου, ενώ αμέσως μετά την είσοδο στην πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης βιβλίων Υποθηκοφυλακείου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, (Υποθηκοφυλακείο (υποχρεωτικό), Τύπος βιβλίου (βιβλία ευρετηρίων, μεταγραφών, υποθηκών, κατασχέσεων και διεκδικήσεων και ονομασία βιβλίου (αριθμός ή γράμματα ονομασίας)).

Στη συνέχεια, επιλέγοντας «Προβολή» στο βιβλίο ενδιαφέροντος, γίνεται μεταφορά σε νέα σελίδα, στην οποία δίνεται στο Δικηγόρο η δυνατότητα να ελέγξει το περιεχόμενο του βιβλίου ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του.


Αναμένουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αρχείων και άλλων Υποθηκοφυλακείων, ώστε η υπηρεσία αυτή να είναι διαθέσιμη στους Δικηγόρους για όλα τα Υποθηκοφυλακεία της Αττικής. Στις σχετικές συναντήσεις, με αντικείμενο την υλοποίηση των ελέγχων, εκ μέρους του ΔΣΑ συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ, Ζώης Σταυρόπουλος.

(με πληροφορίες από ellada24. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί