Στη μέγγενη, πάμε γερά! Νέα μέτρα στο τραπέζι: Οι 3 αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Οι σχεδιασμοί έρχονται λόγω της "φοβερής και τρομερής" Μετάλλαξης Όμικρον, το πρώτο κρούσμα της οποίας εντοπίσθηκε ήδη στη χώρα μας την Πέμπτη και είναι μια χαρά, αφού χαρακτηριστικό είναι ότι το έμαθε από τα κανάλια πως είναι κρούσμα.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να προσαρμόσει τα προστατευτικά μέτρα σε αυτά που λαμβάνονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά σε μία πιο ήπια μορφή αφού το lockdown έχει αποκλεισθεί.

Εξάλλου ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) έχει διαμηνύσει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα, προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19.

Τα 3 μέτρα στο τραπέζι

Σύμφωνα με το ethnos, τρία είναι τα μέτρα που συζητούνται αυτή τη στιγμή χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αυστηροποιηθούν περαιτέρω:

Άμεση επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτό που συζητείται σήμερα είναι ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και σε όσους είναι άνω των 50 ετών, ενώ το επόμενο βήμα – αρκετά αργότερα όμως – θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό. Μπορεί επισήμως κάποια κυβερνητικά στελέχη να αρνούνται πως είναι στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι είναι μία πιθανότητα.

Αύξηση της τηλεργασίας που σήμερα έχει ατονήσει σε πολλούς χώρους εργασίας. Εδώ και μέρες η κυβέρνηση συζητά να αυξηθεί το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας, αλλά λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, το μέτρο μετατέθηκε για αργότερα.

Το θέμα της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι, έστω κι αν οι ειδικοί επιστήμονες συχνά πυκνά συνιστούν να χρησιμοποιείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο ethnos ότι και σήμερα η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός είναι υποχρεωτική παρότι δεν επιβάλλονται πλέον πρόστιμα. Γι αυτό αναμένεται να υπερτονισθεί το ζήτημα το επόμενο διάστημα σε πρώτη φάση από τους επιστήμονες.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί